Komentara: 4
Pregleda: 3308

"Uživam bez duvanskog dima"

26.01.2012. u 16:36h
Izvor: RTV Yueco
"Uživam bez duvanskog dima"

Završen je literarni konkurs u osnovnim i srednjim školama koji je raspisan povodom obeležavanja nacionalnog dana bez duvanskog dima, od strane Zavoda za javno zdravlje. Na konkurs je pristiglo 50 odabranih radova iz četiri škole, na temu “Uživam bez duvanskog dima” a najbolji rad srednjoškolca Marka Stanomirovića ovih dana naći će se u gradu na dva bilborda. Najbolji radovi koje su napravili osnovnoškolci danas su simbolično nagrađeni u Zavodu za Javno zdravlje.

S obzirom na to da su i osnovnoškolci izloženi dimu, literarni konkurs na temu “Uživam bez duvanskog dima” bio je isnpirativan za decu tog uzrasta. Pedesetak kreativnih radova pristiglo je u Zavod za javno zdravlje, a najbolji radovi simbolično su nagrađeni.

Poslednjih godina, uz pomoć ovakvih i sličnih akcija, upotreba duvanskog dima smanjila se kod srednjoškolaca sa 25 na 15 odsto što je veoma pozitivan podatak. Isti slučaj je i sa osnovnoškolcima.

Za najuspešniji rad u kategoriji srednjoškolaca izabran je rad Marka Stanimirovića, učenika 2. razreda Gimanzije. Njegov rad narednih dana biće izložen na jednom bilbordu u gradu, dok će drugi biti na palićkom putu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3308
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

dan bez duvanskog dima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.