Komentara: 1
Pregleda: 2504

Uz pomoć informisanja do boljeg položaja invalida

09.05.2017. u 16:12h
Izvor: Subotica.com
Uz pomoć informisanja do boljeg položaja invalida

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od 392 hiljade dinara u Gradskoj organizaciji invalida rada realizovaće se projekat „Nastavak aktivnosti informisanja u funkciji ostvarivanja prava osoba sa invaliditetom“.

- Projekat ima za cilj da u ovoj organizaciji bude zaposlena jedna osoba sa invaliditetom, koja će drugim osobama sa invaliditetom pružati sve neophodne informacije o pravima koja imaju i upućivati ih gde i kako mogu da ih ostvare – objašnjava Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu rada. - Pored toga štampaće se i informator i drugi materijal koji će se deliti ljudima kako bi stekli potpunu sliku šta je to što sistem pruža i na šta mogu da računaju u Subotici, Vojvodini i šta je to što Vlada Srbije obezbeđuje za njih. Projekat je bio odobravan i ranije jer je naša ideja da građanstvo bude bolje informisano i pravima koja mogu da dobiju iz sistema. U cilju informisanja mogu da najavim i Sajam usluga socijalne zaštite koji će se 27. maja održati u Subotici.

Uz pomoć informisanja do boljeg položaja invalida

Za Gradsko udruženje invalida rada ovaj projekat je veoma značajan, jer svojim članovima pružaju najrazličitije usluge.

- Dosta radimo na zapošljavanju osoba sa invaliditetom i ponosni smo što Subotica u tome prednjači. Imamo i zanatsku zadrugu koja pomaže našim penzionerima i invalidima, a tu je i pomoć pri odlasku u banju i mnoge druge aktivnosti – kaže Stanko Nimčević, predsednik ove organizacije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2504
Povezane teme

Nenad Ivanišević

opštinska organizacija invalida rada subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.