Komentara: 14
Pregleda: 4306

Uvođenje novih tehnologija u nezi starih lica

30.09.2013. u 17:28h
Izvor: Gerontološki centar Subotica
Prethodne nedelje u gradu Tallinu u Estoniji, održavao se XIII Kongres Evropske asocijacije direktora i pružaoca usluga dugoročne nege za starije osobe ( E.D.E. )
Uvođenje novih tehnologija u nezi starih lica

Na Kongresu iz oblasti socijalne zaštite prisutni su bili predstavnici Srbije: Suzana Mišić, direktor Gerontološkog centra iz Beograda i dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra iz Subotice.

Na kongresu je bilo reči o mogućnosti uvođenja nove tehnologije u nezi starih osoba, te je i time nosila naziv  "Hajde da umrežimo brigu" tehnologija u pružanju nege – mogućnosti i ograničenja.

Na kongresu je prisustovalo preko 300 učesnika, iz 20 zemalja Evrope. Ovo je bila jedinstvena prilika da se po prvi put otvori rasprava o korišćenju savremene tehnologije u oblasti socijalne zaštite, te je po prvi put razgovarano o primenu ovakvih tehnoloških inovacija, a sve u cilju poboljšanja brige i nege korisnika.

Naravno, ozbiljne razlike pojavile su se u finansijskim potencijalima izmedju razvijenih i nerazvijenih zemalja Evrope. Ono što je predstavljalo zajedničku saglasnot je da su se sve članice uslaglasile da je primena novih tehnoloških mogućnosti neizostavni proces, te da je potrebno učiniti sve i na taj način usavršiti pružanje nege korisnicima za stare.

Izvor: Gerontološki centar Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4306
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.