• Pregleda: 3682

Usvojen lav iz Zološkog vrta

Usvojen lav iz Zološkog vrta

Kompanija “Keramika Kanjiža” usvojila je lava iz Zoološkog vrta. Lav je dobio ime Simba i naradenih godinu dana biće u njihovom vlasništvu. Simba nastavlja da živi u kavezu sa ostalim lavicama, a jedina razlika jeste što je na kavezu istaknuta tabla sa nazivom usvojitelja. U kompaniji kažu da se borbenost i snaga lava podudaraju sa osobina ovog preduzeća, iz tog razloga odlučili su se da usvoje ovu životinju. Donacija od 90 hiljada dinara, koliko je koštalo usvajanje, mnogo će značiti zoološkom vrtu.

Usvojitelj životinje “Keramira Kanjiža” je društveno odgovorno preduzeće koje već ima iskustva u sličnim akcijama, a usvajanje životinje prema njihovim rečima jedno je od najlepših akcija u kojoj su do sada učestvovali. Iako u zoološkom vrtu ima mnogo atraktivnih životinja, usvajanje lava nije bilo slučajno.

Program usvajanja se sastoji iz donacije fizičkog ili pravnog lica, koji za uzvrat dobija istaknutu tablu sa imenom u delu gde određena životinja boravi. Osim toga, na ovaj način u mnogome se pomaže zoološkom vrtu i uslovima obitavanja životinja.

Do sada su, od strane fizičkih lica usvojeni žirafa i aligator, a ovo je prvi put da životinju usvoji neka od kompanija. Iako odrasli lav, kao što je Simba, mesečno pojede hrane u iznosu od 90 hiljada dinara, zoološki vrt omogućio je usvojiteljima da za te pare godinu dana imaju svoju životinju u vrtu koji godišnje poseti blizu 170 hiljada ljudi.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
ned Odgovori
Znači firma iz Kanjiže će u narednih 12 meseci snositi troškove ishrane za lava Simbu što iznosi oko 1milioni sto hiljada dinara i to je sa njihove strane plemenito,mogu ga koristiti iza reklamu svojih proizvoda,čvrsti,jaki postojani baš kao lav.Za fasadiranje moje škole /Hemijske/koja je stara preko 100 godina treba nam oko 800.000 eura.Zgrada je odredjenim delom vlasništvo grada ,a delom Republike Srbije.Treba naći toliki novacza fasadu zgrade.Malović iz Ministarstva pravde kaže da ima oko 300 miliona eura od zaplenjene robe.Naravno da bi gradovima dobro došlo
za popravku škola,kod nas /Hemijska,Muzička,Mešc/Dobro bi bilo da Oliver Dulić prošeta rodnim gradom i pomognea da za 1maj dovede u goste i Žarka Obradovića i ministarku Malović da vide i pomognu.Može se kad se hoće.
Pera Odgovori
@ned: samo 90.000 dinara za celu godinu.Pogledaj akciju na sajtu zoloskog vrta.
ned Odgovori
90.000 ya celu godinu je opet premalo novca.Ja sam mislio mese;no jer ako njemu -lavu treba dnevno oko 6-8 kg mesa u kombinaciji sa povrćem i vitaminima to jeoko4000 dnevno.Možda i neki drugi sponzori da se jave,volimo životinje,neke vrste će nažalost morati izumreti vremenom/beli medvedi/Verujem da će većona ljudi učiniti sve što je u moći da zoo vrtovi opstanu,radi budućih mladih generacija.Ima li naš subotički zoo vrt onu pušku i strelice za omamljivanje životinja,nikad nas ne obaveštavaju?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.