Komentara: 3
Pregleda: 4082

Usvojen lav iz Zološkog vrta

08.04.2011. u 17:30h
Izvor: RTV Yueco
Usvojen lav iz Zološkog vrta

Kompanija “Keramika Kanjiža” usvojila je lava iz Zoološkog vrta. Lav je dobio ime Simba i naradenih godinu dana biće u njihovom vlasništvu. Simba nastavlja da živi u kavezu sa ostalim lavicama, a jedina razlika jeste što je na kavezu istaknuta tabla sa nazivom usvojitelja. U kompaniji kažu da se borbenost i snaga lava podudaraju sa osobina ovog preduzeća, iz tog razloga odlučili su se da usvoje ovu životinju. Donacija od 90 hiljada dinara, koliko je koštalo usvajanje, mnogo će značiti zoološkom vrtu.

Usvojitelj životinje “Keramira Kanjiža” je društveno odgovorno preduzeće koje već ima iskustva u sličnim akcijama, a usvajanje životinje prema njihovim rečima jedno je od najlepših akcija u kojoj su do sada učestvovali. Iako u zoološkom vrtu ima mnogo atraktivnih životinja, usvajanje lava nije bilo slučajno.

Program usvajanja se sastoji iz donacije fizičkog ili pravnog lica, koji za uzvrat dobija istaknutu tablu sa imenom u delu gde određena životinja boravi. Osim toga, na ovaj način u mnogome se pomaže zoološkom vrtu i uslovima obitavanja životinja.

Do sada su, od strane fizičkih lica usvojeni žirafa i aligator, a ovo je prvi put da životinju usvoji neka od kompanija. Iako odrasli lav, kao što je Simba, mesečno pojede hrane u iznosu od 90 hiljada dinara, zoološki vrt omogućio je usvojiteljima da za te pare godinu dana imaju svoju životinju u vrtu koji godišnje poseti blizu 170 hiljada ljudi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 4082
Povezane teme

zološki vrt Palić

usvojen lav iz Zoo vrta

Keramika Kanjiža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.