Komentara: 44
Pregleda: 7782

Usvojen budžet za 2018. godinu

28.12.2017. u 09:45h
Izvor: Subotica.com
Posle tročasovne rasprave, odbornici Skupštine grada većinom glasova usvojili su budžet za 2018. godinu, koji će biti 6.1 milijardi dinara.
Usvojen budžet za 2018. godinu

Po rečima predstavnika vlasti, pri izradi budžeta vodilo se računa da on, pre svega, bude razvojni, i da u njemu bude mesta za važne projekte.

- Pre svega smo mislili na ulaganje u Palić i nastavak projekata koji više od dve decenije nisu završeni, poput „Ipsilon kraka“, zgrade Narodnog pozorišta... Tu je i dovođenje novih investitora u Industrijsku zonu i naredne godine očekujemo otvaranje bar još 100 novih radnih mesta i siguran sam da će i ono što je predviđeno u putnoj infrastrukturi biti završeno – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban. - Čekali smo predugo na međunarodni tender za ulaganje na Paliću, potrošili smo godinu dana mandata i videli da nema ništa dok sami ne zasučemo rukave. Niko neće da ulaže kapital, tamo gde nema sadržaja i gde neće imati profit. Da bi privukli nove investitore moramo mi da pokrenemo inicijativu i da im ponudimo što više sadržaja.

Odbornici opozicije nisu štedeli kritike na račun budžeta i planiranih ulaganja, kao što je na primer krov na mesnoj zajednici Bački Vinogradi od 45 hiljada evra, a za mnoge je on predimenzioniran, iako pred nama nije izborna godina.

- Planirano je 120 miliona dinara za neki spa centar, za koji ne znamo kakav je, a pored toga lokalna samouprava ne bi trebala da bude investitor hotelskih kompleksa. Nismo u stanju ni „Elit Palić“ da dovedemo u red vezano za naše vlasništvo, a kamoli da gradimo nove objekte – smatra Jene Maglai, predsednik Pokreta za građansku Suboticu.

Po mišljenju Saše Vučinića, odbornika DS-a, prihodovana strana je nerealna.

- Po mojoj proceni to je oko 550 miliona, ali sve zavisi kako će se realizovati prodaja imovine i dela prostora Prve kasarne – dodaje Vučinić.

Mogla se čuti i zamerka što Subotica nema Sigurnu kuću, za koju ove godine nisu predviđena sredstva, ali gradonačelnik je obećao da će naći način da se taj problem reši.

Zasedanje je obeležio i mali incident u kome odbornik opozicije nije želeo da napusti govornicu iako mu je oduzeta reč.

Izvor: Subotica.com
13. sednica Skupštine grada 13. sednica Skupštine grada 13. sednica Skupštine grada 13. sednica Skupštine grada 13. sednica Skupštine grada 13. sednica Skupštine grada 13. sednica Skupštine grada 13. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 44
Pregleda: 7782

Povezana vest

Povezane teme

Skupština grada Subotice

skupština subotice

sednica skupštine grada

gradska skupština

skupštinsko zasedanje

prenos uživo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.