• Pregleda: 1916

Uspešna sezona Narodnog pozorišta

Subotičko Narodno pozorište sezonu 2012/2013. zvanično završava ovenčano sa dva Grad prija: za predstavu „Žene u Narodnoj skupštini“ i za „Čudo u Poskokovoj Dragi“. U pozorištu ističu da su izuzetno zadovoljni sezonom koja je iza njih tokom koje je izvedeno 8 premijera, a realizovano 229 predstava u kući i na gostovanjima. Narednu sezonu Pozorište počinje nastupom na Bitefu, a u avgustu Drama na srpkom jeziku počinje probe za novu predstavu u režiji Andraša Urbana.
Uspešna sezona Narodnog pozorišta

Narodno pozorište tokom protekle sezone realizovalo je 8 premijera: 4 Drama na mađarskom i isto toliko Drama na srpskom jeziku. Izvedeno je 229 predstava u Pozorištu i na gostovanjima, a prosečna posećenost sezone je 78%, što znači da naše pozorište ima stalnu publiku koja podržava umetnost. Anketirani Subotičani izuzetno su zadovoljni repertoarom i glumcima Narodnog pozorišta.

Tokom protekle sezone obe drame Narodnog pozorišta gostovale su na mnogobrojnim domaćim i međunardnim festivalima sa kojih su se vraćali ovenčani nagradama. Poslednje dve nagrade u nizu osvojile su predstave „Žene u Narodnoj skup[tini“ u režiji Nikole Zavišića i „Čudo u Poskokovoj Dragi“ u režiji Snežane Trišić. „Žene u Narodnoj skuptšini“ osvojile su Grand prix na Međunarodnom festivalu antičkog pozorišta u Stobiju u Makedoniji, a predstava „Čudo u Poskokovoj Dragi“ je proteklog vikenda na festivalu Tvrđava Teatar u Smederevu, dobila Grand prix Festivala za predstavu u celini kao i nagradu za najboljeg glumca koju dele Srđan Sekulić i Marko Makivić.

U narednoj sezoni iz Pozorišta odlaze glumac Luka Mihovilović koji će karijeru nastaviti u Bitef teatru, i reditelj Nikola Zavišić. Novo pojačanje biće rediteljka Snežana Trišić, a najavljeno je i glumačko pojačanje. Već u avgustu ansambl Drame na srpskom jeziku počinje probe za komad „Koštana“ koji će režirati Andraš Urban.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

4
cigla Odgovori
Izvedeno 229 predstava,koga ovi farbaju,ovo je vic dana.
Hvalite me moja usta da vas ne bi razbila.
Cigle me interesuju gde su nestale,ko će da odgovara za lopovluk,dali je direktorica podnela krivičnu prijavu protiv NN lica,ili čeka da to neko drugi učini.
SACUVAJ ME BOŽE PRAVDE Odgovori
Kada je objavljeno da su cigle nestale pozorište je izgrađeno istim tim ciglama. [*...*]
Cigle Odgovori
Nisu glumci krivi za cigle! Čestitam!
lakumity103 Odgovori
Uspešno pune džep Matkoviću.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.