Komentara: 4
Pregleda: 2175

Uspešna sezona Narodnog pozorišta

22.07.2013. u 19:01h
Izvor: RTV Yueco
Subotičko Narodno pozorište sezonu 2012/2013. zvanično završava ovenčano sa dva Grad prija: za predstavu „Žene u Narodnoj skupštini“ i za „Čudo u Poskokovoj Dragi“. U pozorištu ističu da su izuzetno zadovoljni sezonom koja je iza njih tokom koje je izvedeno 8 premijera, a realizovano 229 predstava u kući i na gostovanjima. Narednu sezonu Pozorište počinje nastupom na Bitefu, a u avgustu Drama na srpkom jeziku počinje probe za novu predstavu u režiji Andraša Urbana.
Uspešna sezona Narodnog pozorišta

Narodno pozorište tokom protekle sezone realizovalo je 8 premijera: 4 Drama na mađarskom i isto toliko Drama na srpskom jeziku. Izvedeno je 229 predstava u Pozorištu i na gostovanjima, a prosečna posećenost sezone je 78%, što znači da naše pozorište ima stalnu publiku koja podržava umetnost. Anketirani Subotičani izuzetno su zadovoljni repertoarom i glumcima Narodnog pozorišta.

Tokom protekle sezone obe drame Narodnog pozorišta gostovale su na mnogobrojnim domaćim i međunardnim festivalima sa kojih su se vraćali ovenčani nagradama. Poslednje dve nagrade u nizu osvojile su predstave „Žene u Narodnoj skup[tini“ u režiji Nikole Zavišića i „Čudo u Poskokovoj Dragi“ u režiji Snežane Trišić. „Žene u Narodnoj skuptšini“ osvojile su Grand prix na Međunarodnom festivalu antičkog pozorišta u Stobiju u Makedoniji, a predstava „Čudo u Poskokovoj Dragi“ je proteklog vikenda na festivalu Tvrđava Teatar u Smederevu, dobila Grand prix Festivala za predstavu u celini kao i nagradu za najboljeg glumca koju dele Srđan Sekulić i Marko Makivić.

U narednoj sezoni iz Pozorišta odlaze glumac Luka Mihovilović koji će karijeru nastaviti u Bitef teatru, i reditelj Nikola Zavišić. Novo pojačanje biće rediteljka Snežana Trišić, a najavljeno je i glumačko pojačanje. Već u avgustu ansambl Drame na srpskom jeziku počinje probe za komad „Koštana“ koji će režirati Andraš Urban.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2175
Povezane teme

Narodno pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.