Komentara: 5
Pregleda: 3545

Uspešna provera VAR tehnologije na Gradskom stadionu

13.07.2021. u 16:37h
Izvor: Subotica.com
Od ove sezone, koja startuje predstojećeg vikenda, u Superligi Srbije će se na svim utakmicama primenjivati VAR tehnologija, koja se uveliko koristi u najjačim ligama i velikim fudbalskim takmičenjima.
Uspešna provera VAR tehnologije na Gradskom stadionu

Iz tog razloga na svakom stadionu, na kojem će se igrati mečevi Superlige Srbije morali su biti stvoreni uslovi za uspostavljanje VAR tehnologije (video assistant referee) pa je tako i na Gradskom stadionu gde igraju naša dva superligaša.

Kako bi sve bilo spremno za početak prvenstva i prvu utakmicu koja se igra u nedelju kada muški klub Spartak dočekuje Radnički iz Niša juče je testiranje VAR tehnologije uspešno obavljeno  na meču mlađih kategorija.

Uspešna provera VAR tehnologije na Gradskom stadionuZa potrebe VAR sistema na zapadnoj tribini Gradskog stadiona postavljene su dve dodatne platforme za kamere. U istu svrhu će se koristiti i platforma u loži koju su do sada koristile kamere medija tokom mečeva, a prema navodima ekipe zadužene za VAR tehnologiju i na istočnoj tribini će biti postavljena kamera, kao i iza golova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3545
Povezane teme

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.