Komentara: 0
Pregleda: 1358

Uspešan nastup najmlađih atletičara Spartaka na Prvenstvu Srbije u Kruševcu

27.09.2017. u 10:26h
Izvor: Subotica.com
Odličan nastup najmlađih subotičkih atletičara na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire, koje se proteklog vikenda održalo na novoizgrađenoj atletskoj stazi pod Bagdalom u Kruševcu.
Uspešan nastup najmlađih atletičara Spartaka na Prvenstvu Srbije u Kruševcu

Po blagom i vetrovitom vremenu Atletski klub "Spartak" Subotica je poslao tri atletičara za takmičenje u trčanju na 800m, bacanje kugle i bacanje diska, te zauzeo dva prva i jedno drugo mesto u izuzetno jakoj konkurenciji.

U trci na 800m Maksim Puškar (2004) je osvojio zlatnu medalju u vremenu novog ličnog rekorda 2.13:10 u borbi sa još 15 protivnika. 

- U trci koja je počela u strahovito jakom ritmu (30.5 Maksi na 200m dok su protivnici krenuli ispod 30) i 1.03.3 na 400m a protivnici oko 1.02 Maksim je održao prisebnost i napao direktno u vetar na 250m do cilja, i u strahovitom sprintu do cilja 31.4 zadnjih 200, ostavio preko 3 sekunde drugog i 7 sekundi trećeplasiranog. - rekao je Zvezdan Kalmar, trener mlađih kategorija AK "Spartak"

Po rečima Kalmara, ovo je najveća pobeda ovog mladog atletičara koji je u poslednjih pet sedmica trčao kvalifikacije i finale Kupa Srbije za pionire na 2000m (2002-2006. godište) i u konkurenciji nekoliko godina starijih atletičara zauzeo odlično 6. mesto u vremenu 6.30, dok je pre dve sedmice osvojio 2. mesto na prvenstvu Vojvodine na 800 za mlađe pionire u vremenu 2.15, što mu je do ove subote i bio lični rekord.

Uspešan nastup najmlađih atletičara Spartaka na Prvenstvu Srbije u Kruševcu

U trci na vojvođanskom prvenstvu Maksim je izgubio za manje od dva deseta dela sekunde od protivnika kojeg je u Kruševcu nešto ranije pobedio za preko 7 sekundi, što dovoljno svedoči o ozbiljnosti, borbenosti i predanosti sportu ovog mladog borca.

- Želim da napomenem da zbog osetljivih ligamenata stopala Maksim trči u patikama dok svi njegovi protivnici koriste sprinterice, čime im Maksim praktično daje fore u trci. - kaže Kalmar - Sledeće važno Maksimovo takmičenje će biti krajem oktobra u Boru, na prvenstvu države u krosu gde očekujemo da se Maksim upusti u borbu za visoke plasmane.

U bacanju kugle subotički takmičar Tamaš Čorba (2004) je u konkurenciji šest protivnika zauzeo prvo mesto, sa rezultatom 12.30. Po rečima njegovog trenera, Tamaš je ove godine počeo da trenira i već je pokazao izuzetan potencijal za ovu disciplinu.

U bacanju diska Matija Temunović Matija (2004) je u konkurenciji četiri protivnika zauzeo odlično 2. mesto hicem od preko 27 metara i pokazao da ukoliko ga povrede zaobiđu može da očekuje velike uspehe u budućnosti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1358
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.