Komentara: 0
Pregleda: 4116
Foto

Uspešan nastup Andreja Barne na Evropskim igrama u Bakuu

09.07.2015. u 15:36h
Izvor: Subotica.com
Nastupajući za reprezentaciju Srbiju na prvim Evropskim igrama održanim tokom juna u Azerbejdžanu, mladi plivač Spartaka Andrej Barna zauzeo je 6. mesto, odnosno 8. mesto u dve trke, čim je ispunio dve olimpijske B norme.
Uspešan nastup Andreja Barne na Evropskim igrama u Bakuu

Od 11. do 28. juna u glavnom gradu Azerbejdžana održane su prve Evropske igre na kojima je Srbija postigla vrlo zapažene rezultate, a svoje predstavnike imala je i Subotica kroz takmičenja u plivanju. Među 133 takmičara koja su se takmičila pod zastavom Srbiej našao se i mladi i perspektivni plivač Andrej Barna, dete Spartaka, koji je na evropskoj sceni pokazao svoj neosporni potencijal i plivački kvalitet.

Srbija je na ovim igrama osvojila ukupno 16 medalja, od kojih je čak devet zlatnih, 4 srebrne i 3 bronzane. Četiri zlata su osvojena u streljaštvu, zlatni su bili vaterpolisti, a najsjanija odličja poneli su i veslači.

Andrej Barna ušao je u dva finala - u 50 i 100m slobodno. U trci na 50 metara u konkurenciji 62 takmičara zauzeo je 6. mesto, dok je na 100m zauzeo 8. mesto, što je po rečima Bojana Racea, trenera reprezentacije i Andrejovg klubskog trenera, najveći uspeh subotičkog plivanja, a ujedno i ispunjena B norma za Olimpijske igre u Riju.

Uspešan nastup Andreja Barne na Evropskim igrama u Bakuu

Trener plivačke reprezentacije Bojan Race i Andrej Barna, plivač PK "Spartak" i reprezentacije Srbije

Mladi plivač izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na EI ističući da mu je cilj bio da uđe u jedno finale, a uspeo je da uđe u dva.

- "Naporno sam trenirao cele godine. Na trci 100m kraul očekivao sam malo bolji rezultat, dok na 50 metara sam ulazak u finale bio je veliki uspeh. Uspeo sam da otplivam dve B olimpijske norme za Rio i zadovoljan sam ostvarenim rezultatima" - izjavio je Barna

Uspešan nastup Andreja Barne na Evropskim igrama u Bakuu

Bojan Race se zahvalio svima koji su ih pratili i podržavali tokom takmičenja u Bakuu i najavio da se za dve nedelje u Beogradu održava Prvenstvo Srbije, kao i da je Barna pozvan i u seniorsku reprezentaciju (kao mlađu junior), a zatim za kraj sezone čeka ga takmičenje na Svetskom prvenstvu za juniore koje će se održati krajem avgusta u Singapuru.

Trener Spartaka i reprezentacije pohvalio je uslove u kojima plivači treniraju, navodeći da iako je bazen u Dudovoj šumi dosta  star i u lošem stanju, Grad i JKP "Stadion" se trude da ga osposobe i održavaju te sa te strane uslove za treniranje je ocenio zadovoljavajućim.

Za dobre rezultate sportskih klubova u Subotici Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam vidi u dobroj saradnji između građa i sportskih kolektiva

- "Drago mi je da Grad Subotica ima dobru saradnju sa svim klubovima, pogotovo klubovima koji su nama od interesa za grad, a tu Spartak svakako jeste. Drago mi je da je ta saradnja krunisana rezultatima i da nama sportisti prošle, a pogotovo ove postižu izuzetne rezultate ne samo u ligaškim takmičenjima nego kada su u pitanju i ozbiljnija svetska ili evropska takmičenja." - izjavio je Ostrogonac

Izvor: Subotica.com
Uspeh plivača Spartaka na Evropskim igrama u Bakuu Uspeh plivača Spartaka na Evropskim igrama u Bakuu Uspeh plivača Spartaka na Evropskim igrama u Bakuu Uspeh plivača Spartaka na Evropskim igrama u Bakuu Uspeh plivača Spartaka na Evropskim igrama u Bakuu Uspeh plivača Spartaka na Evropskim igrama u Bakuu
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4116
Povezane teme

plivanje

plivački klub Spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.