Komentara: 4
Pregleda: 4743

Uskršnja kupovina

29.03.2013. u 14:58h
Izvor: RTV Yueco
Veliki petak stvorio je na pijacama i u prodavnicama, veće gužve nego što je uobičajeno. Kako je za većinu firmi danas neradni dan, mnogi Subotičani koji slave Uskrs u nedelju, krenuli su na pijacu kako bi pazarili sve potrepštine koje su im potrebne za proslavu jednog od najvećih hrišćanskih praznika. Osim radnika, do ponedeljka su slobodni i đaci.
Uskršnja kupovina

Veliki petak  napunio je džepove mnogim prodavcima na pijaci.  Sugrađani koji u nedelju slave Uskrs, nisu štedeli prilikom kupovine na pijaci.  Kupovala su se jaja, šunka, ali i slatkiši za decu, kako bi se na porodičnoj  trpezi u nedelju našle uobičejene praznične đakonije.

Najtraženija roba na pijaci danas su svakako bila jaja. Cena je ostala na istom nivou kao i tokom cele godine, pa su se jaja mogla naći za 9, ali i 14 dinara. Sofija Balaša je na pijacu jutros ponela 2100 jaja, a do 11 časova prodala je dve trećine od tog broja.

Kako bi jaja bila prava uskršnja, neophodne su i boje, kao i sličice. Za farbu za jaja  potrebno je izdvojiti  od 5 do 100 dinara, dok se sličice mogu naći za 15 do 50 dinara. Za većinu subotičkih firmi  ponedeljak je takođe, neradni dan, tako da većina građana, kao i đaci imaju na raspolaganju 4 dana odmora za uskršnje praznike.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 4743
Povezane teme

uskrs neradni dani

Uskrs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.