Komentara: 10
Pregleda: 3518

Uskoro uvođenje sistema za merenje težine vozila u pokretu

18.08.2023. u 11:40h
Izvor: Subotica.com
Uskoro uvođenje sistema za merenje težine vozila u pokretu

U cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, u našem gradu biće uveden sistem za merenje težine vozila u pokretu.

- Ovaj projekat doprineće unapređenju bezbednosti drumskog saobraćaja kroz smanjenje saobraćajnih nezgoda, očuvanje saobraćajne infrastrukture u vidu smanjenja nastajanja kolotraga od teških teretnih vozila, jer će se redukovati njihovo kretanje u zonama u kojima to nije dozvoljeno, kao i poboljšanje tehničke regulacije saobraćaja na teritoriji Subotice - preciziraju iz Gradske uprave.

Tačna lokacija sistema za merenje težine vozila u pokretu biće definisana u projektnom zadatku na osnovu preporuka i informacija kojima raspolaže upravljač lokalnih puteva.

- Prilikom definisanja lokacije, uzimaće se u obzir frekvencija saobraćaja, stanje podloge kolovoza, tehnička regulacija saobraćaja i broj saobraćajnih nezgoda - stoji u pisanom odgovoru za portal subotica.com - Početkom narednog meseca očekuje se raspisivanje javne nabavke za izvođenje radova, a nakon sprovedenog postupka krenuće se u realizaciju projekta, a potom će sistem biti pušten u rad.

Ukupna vrednost projekta pod nazivom "Uvođenje sistema za dinamičko merenje težine vozila u pokretu za grad Suboticu" je oko 34,9 miliona dinara sa PDV-om, a sredstva su zajednički obezbedili Grad Subotica i Ministarstvo građevinarstva.

Učešće Ministarstva građevinarstva čini 43 odsto od ukupne vrednosti projekta (15 miliona dinara), a Grad je obezbedio 57 odsto (oko 19,9 miliona dinara) - zaključuju iz Gradske uprave.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 3 časova
Komentara: 10
Pregleda: 3518
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.