Komentara: 9
Pregleda: 2484
Foto

Uskoro počinje sanacija Gerontološkog kluba „Bajnat“

07.07.2020. u 15:39h
Izvor: Subotica.com
Gerontološki klub „Bajnat“ uskoro će dobiti novi izgled. Zahvaljujući sredstvima Ministarstva rudarstva i energetike i Grada Subotice koja premašuju pet miliona dinara, jedan od omiljenih mesta naših najstarijih sugrađana biće obnovljen.
Uskoro počinje sanacija Gerontološkog kluba „Bajnat“

Dugogodišnji plan danas je ozvaničen potpisivanjem ugovora između državnog sekretara u Ministarstvu energetike i rudarstva i menadžerke našeg grada, čime može da počne realizacija projekta "Energetska sanacija Gerontološkog kluba Bajnat".

- Ovo je treći put da sam u Subotici za kratko vreme, što pokazuje da grad vrlo dobro prati šta Vlada Srbije radi. Posebnu pažnju usmeravamo na energetsku efikasnost za koju se pokazalo da je višestruko korisna, jer donosi i uštedu u novcu lokalnim samoupravama, ali i emisije CO2, što je obaveza Vlade Srbije. U poslednje vreme ima dosta lokalnih samouprava koje to razumeju i zato treba da odaberemo najbolje projekte – istakao je državni sekretar Stevica Deđanski. - Budžetski fond za ove namene će nastaviti da fukcioniše, imaće obim od oko 20 miliona evra za najbolje projekte lokalnih samouprava i građana.

Uskoro počinje sanacija Gerontološkog kluba „Bajnat“Na konkurs Ministarstva rudarstva i energetike prijavilo se 42 projekta, a subotički je ušao među 14 projekata koji su prepoznati kao dobri i koji će biti realizovani. Ukupna vrednost projekta iznosi 5.394.069 dinara.

- Vertikala republika-pokrajina-grad je ključna u realizaciji kapitalnih projekata za Grad Suboticu i bez te dobre saradnje mi ne bi mogli da realizujemo brojne investicije. A realizovali smo dosta, u protekle četiri godine čak 200 projekata - istakla je menadžerka grada Zagorka Panić. - Drago mi je da je Ministarstvo energetike prepoznalo da u Srbiji ima puno objekata kojima treba energetska sanacija, jer su to sve objekti koji su stariji, davno su izgrađeni i u njih se nije ulagalo. Oni vape za sanacijom i adaptacijom a lokalne samouprave nisu u mogućnosti da same mogu da izfinansiraju sve te poslove. Energetskom sanacijom štedimo energiju a to je i velika ušteda za budžet. Naravno za to je jako bitna projektno-tehničku dokumentaciju, koja mora da bude kompletna, i zahvaljujem se direktoru koji je prepoznao značaj i pripremio projekte kojima možemo da apliciramo na konkurse.

Uskoro počinje sanacija Gerontološkog kluba „Bajnat“Domaćin Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra, zahvalio se potpisnicima ugovora na efikasnoj saradnji i brzom dogovoru.

- Ovo je drugi priojekat Ministarstva rudarstva i energetike na kome učestvujemo a ne možemo ni da zaboravimo ni sredstva Kancelarije za javna ulaganja od milijardu i po dinara, zahvaljujući kojima će objekat na Karađorđevom putu uskoro biti završen – istakao je Ivanišević. – GK „Bajnat“ je jedan od starijih, tradicionalnijih gradskih klubova, ima 1500 članova i u njemu se pružaju sve usluge. Izgleda oristojno ali je zreo za kompletnu rekonstrukciju i energetsku sanaciju i to će biti suština projekta. Postupak javne nabavke očekujemo da će u avgustu biti završen, da će krajem leta početi radovi a krajem jeseni klub svečano otvoren.

Izvor: Subotica.com
Uručivanje ugovora povodom realizacije projekta energetske sanacije Gerontološkog kluba "Bajnat" Uručivanje ugovora povodom realizacije projekta energetske sanacije Gerontološkog kluba "Bajnat" Uručivanje ugovora povodom realizacije projekta energetske sanacije Gerontološkog kluba "Bajnat" Uručivanje ugovora povodom realizacije projekta energetske sanacije Gerontološkog kluba "Bajnat" Uručivanje ugovora povodom realizacije projekta energetske sanacije Gerontološkog kluba "Bajnat" Uručivanje ugovora povodom realizacije projekta energetske sanacije Gerontološkog kluba "Bajnat" Uručivanje ugovora povodom realizacije projekta energetske sanacije Gerontološkog kluba "Bajnat" Uručivanje ugovora povodom realizacije projekta energetske sanacije Gerontološkog kluba "Bajnat"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2484
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

zagorka panić

gerontolološki klub bajnat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.