Komentara: 23
Pregleda: 9572

Uskoro počinje gradnja saobraćajnice kod Majšanskog mosta

11.04.2013. u 12:06h
Izvor: RTV Yueco
U toku su radovi na rušenju objekata kod Majšanskog mosta, gde treba da bude izgrađeno novo saobraćajno čvorište. U Direkciji za izgradnju grada kažu da se sada stvaraju preduslovi za izgradnju takozvane Majšanske petlje i da je ostalo još par kuća za ekspropijaciju. Izgradnjom ove saobraćajnice će se poboljšati i bezbednost saobraćaja u ovom delu grada.
Uskoro počinje gradnja saobraćajnice kod Majšanskog mosta

U ponedeljak su počeli radovi na rušenju objekata u ulici Jovana Mikića. Izvođač radova je preduzeće Dubrava, a investicija staje oko 800.000 dinara. Na lokaciji saobraćajnica rekonstruisaće se prilazni deo ulice Jovana Mikića, Majšanski put, a  izgradiće se  veliki kružni tok na području bivše drvare. U planu je i gradnja bulevara koji treba da ide preko Šumske, ulice Braće Majer, pa sve do Karađorđevog puta.

Projekat gradnje novog saobraćajnog čvorišta će se odvijati u dve faze: prva faza je izgradnja kružnog toka, a druga faza je izgradnja Majšanskog mosta. Pre tri godine je rekonstruisan deo takozvane Majšanske petlje, koji je bio samo privremeno rešenje. Kada se završi kompletna ekspropijacija zemljišta potrebna za proširenje saobraćajnice, gradiće se nova  na osnovu plana detaljne regulacije koji je izradio Zavod za urbanizam.

U Direkciji za izgradnju grada kažu da je potrebno da se obavi ekspropijacija  pet kuća, dok se sa dva vlasnika vode upravni sporovi. U Direkciji smatraju da će uprkos tome postupak biti uskoro okončan, što će obezbediti uslove za rešenje ovog značajnog saobraćajnog čvorišta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 23
Pregleda: 9572

Povezana vest

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

majšanski most

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.