Komentara: 28
Pregleda: 13925

Uskoro počinje asfaltiranje ulica

27.04.2018. u 03:09h > 03:09
Izvor: Subotica.com
Uskoro počinje asfaltiranje ulica

Kako je tenderski postupak za asfaltiranje ulica pri samom kraju, uskoro možemo da očekujemo da zabruje građevinske mašine u širem centru grada i na Paliću.

Prema planu rada Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje, koje brine o gradskim ulicama i saobraćajnicama, asfalt će dobiti ulice Mirka Bogovića, na delu od Braće Radić do Matije Gupca, Dragiše Mišovića, Esperanta, Miloša Obilića, te Novosadska, Petra Lekovića, Biskupa Lajče Budanovića, kao i Majšanski put od škole do kružnog toka. Takođe, novi izgled dobiće i Durmitorska, 27. marta, Riječka i Australijska na Paliću, Tolstojeva i Braće Majer.

Sa adekvatnim vremenskim uslovima počeli su i radovi na postavljanju horizontalne i vertikalne signalizacije - obeležavanje pešačkih prelaza, biciklističkih staza, srednje linije, strelica...

Uskoro počinje asfaltiranje ulica

- Kao najfrekventniji, prvi u programu rada je Segedinski put, a potom će radovi biti nastavljani i na drugim saobraćajnicama – najavljuje Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje.

Pored ovoga, rešen je dugogodišnji problem javne rasvete u ulici Vuka Karadžića. Osvetljen je prolaz između zgrada, koji više neće biti mračan i sablasan. Takođe, postavljeno je deset novih stubova i svetiljki duž istočne obale Paličkog jezera.

Uskoro počinje asfaltiranje ulica

RADOVI NA Y KRAKU

Istovremeno sa sređivanjem gradskih saobraćajnica, nastavljaju se radovi i na „Ipsilon“ kraku Koridora 10. Za deonicu od kružne raskrsnice na Bikovačkom putu do Bačkotopolskog puta, dugoj oko pet kilometara, obezbeđeno je 660 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 13925
Povezane teme

spisak ulica za asfaltiranje

asfaltiranje

predrag radivojević

javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.