Komentara: 20
Pregleda: 5525

Uskoro nastavak radova na zgradi Narodnog pozorišta

24.04.2018. u 18:28h
Izvor: Subotica.com
Javna nabavka za sedmu fazu radova radova na zgradi Narodnog pozorišta krajem prošle godine nije uspela, ali će zato uskoro biti raspisan objedinjen tender za sedmu i 8-1 fazu radova na zgradi Pozorišta.
Uskoro nastavak radova na zgradi Narodnog pozorišta

Krajem oktobra prošle godine raspisan je tender za sedmu fazu radova, za koju je u budžetu bilo planirano 223 miliona dinara sa PDV-om. Kako je ponuda jedinog ponuđača bila je 299 miliona sa PDV-om tender nije uspeo.

Predstavnici Grada razgovarali su sa ministrom kulture Vladanom Vukosavljevićem i dogovoreno je da nastavak radova u ovoj godini ide kroz objedinjenu javnu nabavku, u kojoj bi se objedinila sredstva iz 2017. i 2018. godine. U 2018. obezbeđeno je 371.5 miliona dinara, od čega su po 166.9 miliona izdvojili Ministarstvo kulture Republike Srbije i Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a Grad Subotica je obezbedio 37.7 miliona dinara.

Uskoro nastavak radova na zgradi Narodnog pozorišta

Za razliku od prethodne faze radova, Ministarstvo RS i Uprava za kapitalna ulaganja AP direktno će prebaciti predviđena sredstva gradu, te će biti raspisan objedinjeni tender za sedmu i 8-1 fazu u visini od bezmalo 600 miliona dinara. 

Saglasnost za pokretanje javne nabavke od strane Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine stigla je 17. aprila. Grad Subotica je dostavio tekst javne nabavke Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i od njih se očekuje konačna saglasnost na tekst javne nabavke, a po čijem dobijanju će sama nabavka biti raspisana. 

Talijin hram će tako ući u sedmu fazu, koja podrazumeva završetak fasade i zatvaranje kompletnog objekta spolja, kao i unutrašnje radove na starom delu pozorišta. Sledeća, 8-1 faza podrazumeva početak radova na kompletnim instalacijama u novom delu Pozorišta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 5525
Povezane teme

Narodno pozorište

zgrada pozorišta

rekonstrukcija pozorišta

izgradnja narodnog pozorišta

izgled narodnog pozorišta

pozorište

subotica pozorište

subotičko pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.