• Pregleda: 4878

Uskoro nastavak radova na zgradi Narodnog pozorišta

Javna nabavka za sedmu fazu radova radova na zgradi Narodnog pozorišta krajem prošle godine nije uspela, ali će zato uskoro biti raspisan objedinjen tender za sedmu i 8-1 fazu radova na zgradi Pozorišta.
Uskoro nastavak radova na zgradi Narodnog pozorišta

Krajem oktobra prošle godine raspisan je tender za sedmu fazu radova, za koju je u budžetu bilo planirano 223 miliona dinara sa PDV-om. Kako je ponuda jedinog ponuđača bila je 299 miliona sa PDV-om tender nije uspeo.

Predstavnici Grada razgovarali su sa ministrom kulture Vladanom Vukosavljevićem i dogovoreno je da nastavak radova u ovoj godini ide kroz objedinjenu javnu nabavku, u kojoj bi se objedinila sredstva iz 2017. i 2018. godine. U 2018. obezbeđeno je 371.5 miliona dinara, od čega su po 166.9 miliona izdvojili Ministarstvo kulture Republike Srbije i Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a Grad Subotica je obezbedio 37.7 miliona dinara.

Za razliku od prethodne faze radova, Ministarstvo RS i Uprava za kapitalna ulaganja AP direktno će prebaciti predviđena sredstva gradu, te će biti raspisan objedinjeni tender za sedmu i 8-1 fazu u visini od bezmalo 600 miliona dinara. 

Saglasnost za pokretanje javne nabavke od strane Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine stigla je 17. aprila. Grad Subotica je dostavio tekst javne nabavke Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i od njih se očekuje konačna saglasnost na tekst javne nabavke, a po čijem dobijanju će sama nabavka biti raspisana. 

Talijin hram će tako ući u sedmu fazu, koja podrazumeva završetak fasade i zatvaranje kompletnog objekta spolja, kao i unutrašnje radove na starom delu pozorišta. Sledeća, 8-1 faza podrazumeva početak radova na kompletnim instalacijama u novom delu Pozorišta.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

20
Mare Odgovori
Samo što nije!
Mica Odgovori
Lepooo izgleda, ali skinite ogradu što pre i bar malo ozivite centar. Sve nefunkcionalnosti, a nekad je Subotivab bila grad pun kafića, a sad banke i kockarnice.
Grad bi trebao da zabrani izdavanje lokala na korzouu za kockanje. Uredba se donese! I bude sve lepše:

Jedan Stari Suboticanin
X Odgovori
Nema potrebe za zurbu... Poceli ste samo pre cc.10 godina. Egipcani su pre par hiljada godina bili efikasniji nego Vi. Oh.,da...onda nije se kralo...
XNXX Odgovori
Koja smo mi banana država pa moskovski metro je izgradjen za tri godine a ovde se decenijama zajebavaju sa jednim pozorištem.
Skadar na Bojani Odgovori
Kada ćemo moći na predstave u novom pozorištu?
65ACRNIKABRIO
pa vec gledas komediju uzivo...
stipan Odgovori
Zaista, ali zaista kako vas nije sramota. Svakoj vlasti bi u CV trebalo da pise nezavrseno pozoriste, bazen, neasflatirane ulice, bez sadrzaja za zadrzavanje ljudi i zanimaciju.
Grad je lep, miran, ali ne, evo ih, trendseteri da budemo, ali sa cim bre??
Na zeljeznicku ne mozes od smrada da udjes, autobuska tu i tamo funkcionise.
Gde vodite kolege funkcionere kad zelite da ih upoznate sa Suboticom? Gde?
earthworker
u boss ili bogdan vinariju. :)
pajo Odgovori
A zasto Subotica nedobija ni jednu fontanu! A i mi smo slali fiskalne racune pa povecali sno prihod drzavi od poreza iz kojih se gradi vise puteva obdanista skola ambulanti !!!To jest fontana!
Stanar iza pozorišta Odgovori
Pitanje: dali iko razmišlja da je onemogućen život stanara već 10 godina? Ograđen put od kafane Bulevar prema poslastičarnici Ravel. Nemoguće obavljati prometovanje ni kolima, ni pešice, ni biciklom. U okolini spratnice sa dosta vozila, uzana uličica Branislava Nušića dvosmerna sa obe strane parking naplaćuje samo okolnim stanarima. A pozorište "obezbeđeno" ako slučajno budu radili. Nastavak ulice od Bulevara prema Patriji iste širine, jednosmerna i parkiranje je sa jedne strane.
Bilo bi poželjno nešto preduzeti.
Goran
Tako je ! Potpuno ste upravu. I ja živim pored ovog večitog gradilišta.
Kvalitet života stanara je narušen u velikoj meri,a i promet vlasnika zakupaca poslovnih prostora u Nušićevoj i Ive Vojnovića je značajno umanjen već godinama.
Mučno je i parkiranje i prolaz Nušićevom. Taj deo centra grada je slepo crevo u saobraćajnom smislu i večito dolazi do stvaranja čepova i zastoja.
Ako ništa ne radite na pozorištu godinama, nemojte da Nušićeva bude zatvorena za saobraćaj.
Otvorite je dok nema radova, pa ako ikada ponovo počnu, vi je ponovo zatvorite.
Pera Odgovori
Gradska kuca se izgradika pre 100 godina za samo dve godine.
I 21 veku u srbiji grade pozoriste bec 15 godina i jos se nazire kraj.Koja smo mi raspad ekipa.
žužana
E, onda su radili pravi majstori i bila je zaokružena finansijska konstrukcija.
Anti(sistem) Odgovori
Kada sam pre par godina pisao da je pozorište Skadara na Bojani bio sam popljuvan. Objekat koji su partiokrate gradile najduže je nesuđeni bioskop kraj Otvorenog univerziteta, građen je pola veka i na kraju srušen. Za njim slede bazeni i ipsilon krak. Nažalost, u Srbiji je razvoj bilo kakve vrste nedozvoljen, ona kažnjava svaku inicijativu za tim.
Fox Odgovori
Molim redakciju da nas obavesti onda kada bude otvaranje, premijerna predstava ili koncert! Drugo nas ne interesuje.
robes
mene zanima faza 8-2 :)
Coa Odgovori
Čemu toliki hejt??? Mislim da je dobro da neko završi tu priču kad su je već tako megalomansku započeli pre deceniju. U svakom slučaju dobro je što pokrajina i grad izdvajaju sredstva da Subotica ponovo blista.
anon Odgovori
ahahahahahahahaha
Stefan Odgovori
Sramota!
Sting Odgovori
Znaci pinka je dogovorena
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.