Komentara: 0
Pregleda: 1159

Uskoro klub za nezaposlene

27.01.2009. u 17:44h

Prema podacima subotičke filijale Sužbe za zapošljavanje, u 2009. godinu se ušlo sa 1.588 nezaposlenih lica manje nego prošle godine u ovom periodu. Međutim, u novembru i decembru je zabeležena stagnacija u ponovnom zapošljavanju lica sa evidencije nezaposlanih, i čak su najavljena nova otpuštanja randika u pojedinim firmama, što će povećati broj nezaposlenih na evidenciji.

Subotica trenutno ima 8.352 nezaposlena građanina, što je za oko 20 odsto manje nego prošle godine u isto vreme. Nacionalna služba za zapošljavanje u Subotici ovaj problem pokušava da reši edukacijama, podrškom za započinjanje samostalnog biznisa, prekvalifikacijama... Uskoro bi trebalo, kako je najavljeno iz ove službe, da počne sa radom klub za traženje posla, što je nova usluga nezaposlenima, a on uključuje i stručnu podršku za korisnike kluba u trajanju od nekoliko nedelja.

 

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1159
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.