Komentara: 1
Pregleda: 3192

Uskoro gotova rekonstrukcija biciklističkih staza

06.09.2011. u 17:23h
Izvor: RTV Yueco
Uskoro gotova rekonstrukcija biciklističkih staza

Sledeće nedelje biće završena prva od dve biciklističke staze na Segedinskom putu, kod podvožnjaka. Radovi na skidanju kamenih ploča, čije je opadanje i njihova pretnja po bicikliste bio i povod za početak sanacije, zatim ponovnom malterisanju zidova i ojačanju ograde vredni su 3,5 miliona dinara. Direkcija za izgradnju grada će zatražiti od "Železnica Srbije" i "Puteva Srbije" podatke o kontrolama ostalih nadvožnjaka u gradu kako bi stekli jasnu sliku o njihovom trenutnom stanju.

Vesna Milekić, 25-ogodišnja Subotičanka, jedna je od nekoliko stotina biciklista koji prolaze Segedinskim putem kroz podvožnjak ispod pruge. Do skora, ovoj majci dvoje dece koju često vozi na biciklu opasnost su predstavljale ploče koje otpadale sa zida pored biciklističke staze. Staza je trenutno zatvorena jer se izvode radovi na sanaciji zida, kako bi ova pretnja bila otklonjena.

Radovi na sanaciji zida na obe biciklističke staze na Segedinskom putu kod podvožnjaka ispod pruge, startovali su pre tri nedelje. Prvobitni plan je bio da se postojeće ploče skinu, očiste, zidovi omalterišu. Već sada se zna da će zidovi biti u potpunosti omalterisani i više neće biti opasnosti po bicikliste, a potpuna sanacija u vidu postavljanja novih kamenih ploča će biti završena čim se obezbede sredstava za, inače, skup kamen za oblogu. Vrednost radova je 3,5 miliona dinara, a sledeće nedelje jedna strana će biti završena i puštena u saobraćaj.

Javno preduzeće Direkcija za izgradnju grada obezbedilo je i sredstva da se očiste slivnici na ovoj lokaciji kako bi kanalizacija efikasnije odvodila vodu koje stvaraju obilne kiše, što će ublažiti stvaranje velikih vodenih površina koje smo ranije mogli videti na ovoj lokaciji. Pored toga, Direkcija će uputiti dopis javnim preduzećima "Železnice Srbije" i "Putevi Srbije" u kojem će zatražiti podatke o stanju ostalih nadvožnjaka u gradu kako bi se stekla jasna slika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3192
Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

biciklistička staza

rekonstrukcija biciklističke staze

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.