Komentara: 0
Pregleda: 2523

Uručenje nagrade Saši Vučiniću

22.03.2011. u 14:46h
Izvor: RTV Yueco
Uručenje nagrade Saši Vučiniću

U Budimpešti je juče gradonačelniku Subotice Saši Vučiniću uručena antirasistička nagrada „Radnoti Mikloš“ za doprinos grada Subotice mirnom i demokratskom multietničkom životu.

Na Međunarodni dan antirasizma, nagradu koja nosi ime poznatog mađarskog književnika i borca protiv svih oblika diskriminacije, od 2000. godine dodeljuje Savez mađarskog pokreta otpora i antifašista.

Među 14 poznatih mađarskih javnih ličnosti, umetnika i novinara po prvi put se našao i jedan grad, jedini iz inostranstva.

-Ovo je nagrada za naš stil života, izjavio je posle uručivanja nagrade gradonačelnik Subotice Saša Vučinić. – Ovo je veoma značajno priznanje za našu višenaocionalnu sredinu koja neguje različitosti i toleranciju. Posebno mi je drago što nagrada nosi antifašističko značenje jer smo poslednjih godina obnovili i tu tekovinu koju Subotica ima, rekao je Vučinić.

Dodeli nagrade „Radnoti Mikloš“ prisustvovali su i predstavnici subotičkog SUBNOR-a, a sve nagrađene je nakon svečanosti u pozorištu glumačke akademije, u zgradi Parlamenta Mađarske primio potpredsednik najvišeg zakonodavnog tela Mađarske Ištvan Ujhelji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2523
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

Radnoti Mikloš

Budimpešta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.