Komentara: 0
Pregleda: 1950

Uručenje nagrade Aleksandar Lifka Mikiju Manajloviću

06.07.2010. u 15:45h
<p>Predrag Miki Manojlović će sutra na Otvorenom univerzitetu u Subotici primiti nagradu &bdquo;Aleksandar Lifka" koju je ovom glumcu pro&scaron;le godine dodelio Festival evropskog filma Palić.</p>
Uručenje nagrade Aleksandar Lifka Mikiju Manajloviću

Uručenje nagrade, koju Festival tradicionalno dodeljuje za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji, biće održano u 12h, a nagradu će Mikiju Manojloviću uručiti Radoslav Zelenović, direktor Festivala.

Nakon uručenja nagrade, Miki Manojlović će učestvovati u neformalnom razgovoru sa novinarima i publikom, a potom će obići lokacije na kojima se održava Festival evropskog filma Palić.

Sedamnaesto izdanje Festivala evropskog filma Palić biće održano od 17. do 23. jula na više lokacija u prelepom prirodnom okruženju kraj jezera Palić, kao i u Subotici.

Festivalski program sačinjava devet filmskih selekcija: Takmičarski program, Paralele i sudari, Mladi duh Evrope, Novi mađarski film, Novi belgijski film, Eco Dox, Dečji program, Omaž program za dobitnike nagrade „Aleksandar Lifka" i ERSTE Underground Spirit.

Najboljim filmovima u okviru glavnog Takmičarskog programa biće dodeljene nagrade - „Zlatni toranj" za najbolji film, „Palićki toranj" za najbolju režiju i „Specijalna nagrada žirija".

Međunarodni žiri kritike dodeliće „Tolerance Award" za najbolji film iz programa Paralele i sudari, a selekcija Mladi duh Evrope nagrađuje evropskog filmskog stvaraoca nagradom „ERSTE Underground Spirit".

Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1950
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.