Komentara: 9
Pregleda: 3046

Uručeni ugovori o stipendiranju deficitarnih zanatskih zanimanja

02.10.2018. u 16:30h
Izvor: subotica.rs
Uručeni ugovori o stipendiranju deficitarnih zanatskih zanimanja

Ugovori o stipendiranju deficitarnih zanatskih zanimanja uručeni su danas 31 učeniku prvih razreda koji su upisali neki od trogodišnjih obrazovnih profila u Tehničkoj školi "Ivan Sarić", Politehničkoj i Hemijsko-tehnološkoj školi. Njima je ugovore uručila Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti.

- Grad Subotica treću godinu zaredom raspisuje konkurs za dodelu stipendija za učenike prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanimanja tehničke struke. Dodelili smo ukupno 31 stipendiju, koje će biti isplaćene u 10 jednakih mesečnih rata, i u tu svrhu izdvojili smo iz budžeta grada blizu 900.000 dinara. Ovo za vas treba da predstavlja samo motiv više i podstrek da upišete neka od zanimanja bez kojih se ne može zamisliti razvoj grada a pomalo su neopravdano bačena u zapećak. Lokalna samouprava na ovaj način pokazuje brigu i za vaš razvoj ali i za razvoj zanatskih zanimanja, jer smatramo da su zanati od neprocenjivog značaja za razvoj privrede i industrije, i da je izuzetno važna saradnja privrede i škola, posebno za zanimanja trogodišnjeg smera. To pokazuje i uvođenje dualnog obrazovanja - naglasila je Stevanović.

Uručeni ugovori o stipendiranju deficitarnih zanatskih zanimanja

Nisu samo stipendije, dodala je, način da se pokaže briga za razvoj i negovanje zanatskih zanimanja.

- Postoji čitav niz načina kao što su dodela priznanja učenicima koji postižu rezultate na takmičenjima u zanatskim zanimanjima. U tom smislu, Subotica je jedna od retkih lokalnih samouprava koje podržavaju zanatska zanimanja - istakla je sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti.

Stipendiju mogu ostvariti učenici prvog razreda srednje škole deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke, trećeg stepena stručne spreme, pod uslovom da su državljani Republike Srbije i da prvu godinu srednje škole upisuju kao redovni učenici.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3046
Povezane teme

dodela stipendija

stipendiranje

jasmina stevanović

sekretarijat za društvene delatnosti

deficitarna zanimanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.