• Pregleda: 3501

Uručeni sertifikati polaznicima obuke "Bezbedni na internetu"

U prostorijama Geontološkog kluba "Kertvaroš", uručeni su sertifikati polaznicima programa edukacije "Bezbedni na internetu", koji je organizovala Fondacija "Tijana Jurić".
Uručeni sertifikati polaznicima obuke "Bezbedni na internetu"

Uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, predstavnici Fondacije „Tijana Jurić“ proteklog meseca držali su predavanja članovima gerontoloških klubova na temu bezbednosti na internetu. Osnivač Fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić, kaže da je edukacija namenjena starijim osobama izuzetno značajna, jer naše društvo još uvek nije dovoljno  svesno opasnosti koje vrebaju sa interneta.

- Prvi deo obuke imao je za cilj da im ukaže kako da korisno koriste internet, od društvenih mreža preko sajtova koji u trećoj životnoj  dobi mogu da im olakšaju život. Drugi segment je bezbednosni, jer naši građani u trećoj životnoj dobi često mogu biti žrtve prevare – upozorio  je Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić".

U višenedeljni program edukacije "Bezbedni na internetu"  bilo je uključeno  dvadesetak sugrađana,  članova  gerontoloških klubova  Gerontološkog centra. Obuka je sprovedena uz podršku volontera, đaka Politehničke škole, ali i kompanije „Infostud“ koja je obezbedila računare.

- Ovo je jedan početak, zamolićemo učenike i ljude koji su prošli edukaciju da nastave da edukuju ostale članove klubova, kao i samog Gerontološkog centra. Ovo što su oni danas naučili trebalo bi da zna veći broj ljudi, pa ćemo se potruditi da se ova akcija nastavi – poručio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. 

Da je edukacija bila korisna, potvrdila je i  Katica Sekelj, članica  Gerontološkog kluba "Kertvaroš", koja je uspešno završila obuku.

- Jako sam srećna što sam učestvovala na ovoj obuci, naučili smo kako da se zaštitimo od zloupotrebe na internetu i da obratimo puno, puno pažnje na rad na internetu sa našom decom, našim unucima koji nisu svesni kakve se sve opasnosti kriju na tom „lepom, šarenom“ internetu - rekla je Katica.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Vergeltung Odgovori
Svaka čast Ivaniševiću bez čije pomoći i diplome bi ove bake bile izložene napadima groznih pedofila kojih je internet pun!
Zahvalio bih se i Ministarstvu nečega već, bez čije podrške Igorova fondacija verovatno ne bi ni održala ovaj kurs!
Na kraju bih se zahvalio i predsedniku Vučiću, jer je red :)
Tribut
Kompleksi su cudo!
Pametnjaković Odgovori
Bolje bi bilo da u Gerontološkom centru otvore brzi kurs karatea ili kung fua za penzionere u 10 lekcija, da bi se penzionerke mogle efikasno odbraniti od onih bicikli razbojnika.
Nego, nešto su se ućutali na temu onih uhapšenih razbojnika, možda bi ipak svi mi voleli nešto i da čujemo o njima, o tim uhapšenim lopovima.
Sad da ne ispadne na kraju da već iduće nedelje opet operišu sa novim biciklama po Radijalcu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.