Komentara: 6
Pregleda: 2400
Foto

Uručene stipendije učenicima zanatskih zanimanja

26.10.2022. u 16:50h
Izvor: Subotica.com
Kako bi podstakli đake da se obrazuju za zanatska zanimanja, Grad Subotica dodelio je stipendije učenicima prvih razreda koji se školuju na nekom od deficitarnih profila tehničke struke, koje su im danas i svečano uručene.
Uručene stipendije učenicima zanatskih zanimanja

Stipendije je dobilo 30 učenika, koji će u narednih deset meseci primati po 3000 dinara. Predloženo je da se u budžetu za narednu godinu povećaju sredstva za ovu namenu.

- Od 2016. godine, kada je prvi put raspisan konkurs za dodelu ovih stipendija, mi smo tu da budemo podrška ovim đacima i njihovim roditeljima, budemo spona između privrednog i obrazovnog sektora, da pomognemo školama  da deca u što većem broju upišu ova zanimanja – ističe Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti. – Ovo je dodatni motiv koji decu opredeljuje da upišu ova zanimanja, koja su itekako važna, ne samo za grad nego za celu zemlju. Pokupšavamo da razbijemo predrasude da su deca koja  se školuju za ova zanimanja predodređena za niža primanja. To nikako nije tačno, većinu njih će po završetku čekati posao.

Uručene stipendije učenicima zanatskih zanimanjaDa se školuje za bravara-zavarivača u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“, Ivan Vukov se odlučio jer mu se svideo posao i način rada.

- Stipendija će mi značiti dosta i počastvovan sam što sam je dobio od Grada – kaže Ivan.

Njegov vršnjak Momčilo Stanojević pohađa smer za vozača motornih vozila  jer mu omogućava besplatno polaganje za B i C kategoriju.

- Naravno, tu je i mogućnost brzog zapošljavanja i dobre zarade. Stipendija će značiti i meni i roditeljima i olakšaće moje školovanje – dodaje Momčilo.

Uručene stipendije učenicima zanatskih zanimanja

Zahvaljujući gradskoj stipendiji Nemanja Stantić, učenik Politehničke škole, imaće svoj dinar.

- Njome mogu da platim mesečnu kartu, ne moraju roditelji da mi daju, rasteretiću ih. Opredelio sam se da budem operater za izradu nameštaja, jednog dana da budem majstor - ističe Nemanja.

Izvor: Subotica.com
Svečano uručenje stipendija učenicima deficitarnih struka Svečano uručenje stipendija učenicima deficitarnih struka Svečano uručenje stipendija učenicima deficitarnih struka Svečano uručenje stipendija učenicima deficitarnih struka Svečano uručenje stipendija učenicima deficitarnih struka Svečano uručenje stipendija učenicima deficitarnih struka Svečano uručenje stipendija učenicima deficitarnih struka Svečano uručenje stipendija učenicima deficitarnih struka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2400
Povezane teme

dodela stipendija

jasmina stevanović

deficitarna zanimanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.