Komentara: 0
Pregleda: 6441
Foto

Uručene stipendije republičkog Fonda za mlade talente

24.03.2014. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
Danas je u Plavoj sali Gradske kuće dodeljeno ukupno deset stipendija republičkog Fonda za mlade talente studentima sa fakulteta u Subotici. Ugovore o stipendijama dodelio je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta i predsednik Fonda, u prisustvu gradonačelnika Jene Maglaija.
Uručene stipendije republičkog Fonda za mlade talente

Deset najboljih studenata subotičkih fakulteta dobili su od republičkog Fonda za mlade talente stipendije u iznosu od 30 hiljada dinara, koje će na mesečnom nivou dobijati u narednih 12 meseci.

Ugovore o stipendijama danas im je uručio Vanja Udovičić, republički ministar omladine i sporta, a stipendisti su izrazili zadovoljstvo što država vodi računa o njima i obećali su da će to na pravi način vratiti državi Srbiji.

- Mnogo mi znači u finansijskom smislu, jer sam upisao master studije u Norveškoj, pa će mi ovo pokriti značajan deo troškova u predstojećem periodu. Kada ih završim, planiram da se vratim u Srbiju, donesem ovde znanje koje steknem tamo i u svojoj zemlji se ostvarim na poslovnom i ličnom planu – rekao je Ilija Samardžija, student Građevinskog fakulteta u Subotici.

Uručene stipendije republičkog Fonda za mlade talente

Njegova koleginica sa Ekonomskog fakulteta, Dunja Karadžić, sa prosekom od 9,41 spada u red budućih akademaca sa najboljim prosekom.

- Novac ću koristiti za dodatno usavršavanje, jer samo znanje niko ne može da nam oduzme. Želim da budem revizor kada završim osnovne i master studije i ovo će mi u velikoj meri pomoći – rekla je Dunja Karadžić.

Ministar Vanja Udovičić je, obraćajući se stipendistima, naglasio da ove diplome ne treba da budu karta za odlazak iz zemlje, već karta za moderniju Srbiju.

- Pored ovih stipendija, potrebno je da se budućim akademcima obezbede radna mesta u Srbiji i mi stalno radimo na tome jer želimo da stvorimo uslove da ostanu u Srbiji – poručio je Udovičić.

Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, dodao je da je vrlo bitno da se mladi ljudi stimulišu da uče i postižu što bolje rezultate.

- Država mora da učini sve da privoli mlade da ostanu ovde i doprinesu razvoju naše zajednice. Ovo je jedan od modela za to – zaključio je Maglai.

Izvor: Subotica.com
Dodela državnih stipendija za 10 najboljih subotičkih studenata Dodela državnih stipendija za 10 najboljih subotičkih studenata Dodela državnih stipendija za 10 najboljih subotičkih studenata Dodela državnih stipendija za 10 najboljih subotičkih studenata Dodela državnih stipendija za 10 najboljih subotičkih studenata Dodela državnih stipendija za 10 najboljih subotičkih studenata Dodela državnih stipendija za 10 najboljih subotičkih studenata Dodela državnih stipendija za 10 najboljih subotičkih studenata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 6441
Povezane teme

jene maglai

ilija maravić

vjekoslav ostrogonac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.