Komentara: 2
Pregleda: 4385

Uručene nagrade najboljim matematičarima

14.03.2013. u 16:16h
Izvor: RTV Yueco
Najboljim subotičkim matematičarima, učenicima osnovnih i srednjih škola u Velikoj većnici Gradske kuće Grad je dodelio nagrade za ostvarene uspehe na takmičenjima iz matematike. Više od 200 njih pokazalo je izuzetne rezultate, a čak jedanaestoro njih osovojilo je maksimalnih 100 poena. Uručivanje nagrada je upriličeno povodom Međunarodnog dana Pi.
Uručene nagrade najboljim matematičarima

Šestoro mladih Subotičana predstavljaće Severno-Bački okrug na Državnom takmičenju iz matematike u Beogradu. Oni su danas bili među više od 200 učenika kojima je gradonačelnik uručio nagradu za pokazano znanje na nekom od takmičenja iz matematike održanim ove školske godine.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, predsednica Komisije za takmičenja Ljubica Kiselički i direktorke OŠ „Majšanski put“ i Tehničke škole „Ivan Sarić“ , kao i dr Nebojša Gvozdenović, predsednik Društva matematičara Srbije uručili su talentovanim mladim matematičarima nagrade. Na gradskim takmičenjima iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola učestvovalo je više od 400 đaka. Više od 200 đaka pokazalo je izuzetne rezultate, a čak jedanaestoro je osvojilo maksimalan broj poena-100.

Učenike osnovnih škola očekuje još jedan krug takmičenja- okružno, nakon čega će biti poznata imena onih koji će predstavljati grad na Državnom takmičenju iz matematike.

Izvor: RTV Yueco
Dodela nagrada najboljim mladim matematičarima Dodela nagrada najboljim mladim matematičarima Dodela nagrada najboljim mladim matematičarima Dodela nagrada najboljim mladim matematičarima Dodela nagrada najboljim mladim matematičarima Dodela nagrada najboljim mladim matematičarima Dodela nagrada najboljim mladim matematičarima Dodela nagrada najboljim mladim matematičarima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 4385
Povezane teme

nagrade za matematičare

mladi matematičari Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.