Komentara: 0
Pregleda: 1502

Uručene nagrade na konkursu "Bicikl je COOL"

09.06.2017. u 16:37h
Izvor: TV Subotica
Politehnička škola organizovala je, po prvi put, nagradni literarni, likovni i foto konkurs pod nazivom „Bicikl je COOL“. Pravo učešća imali su učenici svih osnovnih škola iz Subotice, ali i srednjoškolci iz Politehničke, koja je bila u ulozi domaćina. Autorima najboljih radova, danas su uručene nagrade.
Uručene nagrade na konkursu "Bicikl je COOL"

Bicikl sa dva ista točka, kakvog ga danas poznajemo, potiče iz daleke 1887. godine. Na svetu ima preko milijardu bicikala, a da je ovo prevozno sredstvo  popularno i među Subotičanima, govori odziv na konkurs, jer je pristiglo više od 150 radova u sve tri kategorije.

Učesnici konkursa smatraju da je vožnja biciklom zdrava i zabavna avantura, te se rado odlučuju za ovu fizičku aktivnost, pa im nije nedostajalo ni inspiracije za radove koje su poslali na konkurs.

Inicijator konkursa je Dijana Krtinić, profesorka u Politehničkoj školi. Cilj konkursa je promocija zdravog načina života i bicikla kao prevoznog sredstva.

- Cilj je promovisanje zdravog načina života i načina prevoza. Ekološki smisao je bitan aspekt ovog konkursa. Osim toga, želimo da pozovemo decu iz osnovnih škola u Politehničku školu, kako bi se oni upoznali sa ambijentom i vannastavnim aktivnostima, koje su ovde brojne i koje se ovde organizuju. - Iso Planić, direktor Politehničke škole

Pobednicima konkursa, onima čiji su radovi ocenjeni kao najkreativniji, danas su uručene nagrade u vidu opreme za bicikl.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1502
Povezane teme

politehnička srednja škola

likovni konkurs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.