Komentara: 5
Pregleda: 2019
Foto

Uručena sportska priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša"

14.03.2022. u 14:31h
Izvor: Subotica.com
Dodela sportskih priznanja u akciji "Medalja Lajoša Vermeša", koja je ove godine upriličena po šesnaesti put, održana je u svečanoj sali Otvorenog univerziteta. Za rezultate postignute u 2021. godini u pojedinačnoj konkurenciji priznanje najboljeg poneo je Andrej Barna plivač „Spartaka“, dok je medalja za najbolji kolektiv uručena Ženskom fudbalskom klubu „Spartak“.
Uručena sportska priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša"

Nakon glasanja tridesetočlanog žirija, sastavljenog od novinara, sportskih radnika i trenera sabrani su glasovi, a objavljeno je na stranicama „Novih Subotičkih novina”, prvo mesto u konkurenciji sportista osvojio je Andrej Barna, plivač „Spartaka“, a medalje su još  zaslužili i Sebastijan Nađ iz Rvačkog kluba „Spartak“ i Tijana Filipović najbolji golgeter Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“, dok je najbolji klub Ženski fudbalski klub "Spartak".

Od ove godine pored plaketa i medalja „Lajoš Vermeš“ za pojedince i ajbolji klub, priznanja za podvig godine koje čuva sećanje na Luku Andrašića, dodeljivaće se i priznanje koje nosi ime po Mihalju Vermešu.

Prigodnoj svečanosti dodele medalja pored dobitnika priznanja prisustvovali su predsednik Skupštine grada Balint Pastor, Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice i mnogi sportski radnici .

Na početku svečanosti prisutnima se obratio Nikola Stantić, sportski novinar i organizator akcije.

Uručena sportska priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša"

- Sportisti su svoje uradili na terenima, članovi žiija svoje kroz novine, a o Lajošu Vermešu je uvek govorio Mihalj Vermeš njegov unuk i jedan od članova žirija. Nažalost našeg "Mišike više nema sa nama, zato koristim ovu priliku da se zahvalim njemu što mi je ukazao priliku da vodim akciju i čuvam sećanje na  njegovog dedu koji je učinio mnogo za sport u Subotici i na Paliću. Znamo svi ko je bio Lajoš Vermeš, čovek koji je uložio sve što je imao u sport, svoje vreme, ideje i svoj novac. Verujem da je danas više ljudi kao što je bio Lajoš Vermeš da bi imali daleko više, a i ovako nam je sport sjajan – rekao je Stantić, a potom je zamolio sve prisutne da se minutom ćutanja prisete na nedavno preminulog Mihalja Vermeša i mnoge druge koji su bili deo ove akcije i veliki saveznici u svemu ovome, kao što su Milenko Brstulov, Ivica Kajdoči, Milan Mileusnić, čika Josa Marković...

Uručena sportska priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša"Uručena sportska priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša"Podela je počela uručenjem  priznanja koje se dodeljuje od odve godine, a nosiće ime po Mihalju Vermešu, unuku Lajoša Vermeša. Plaketom koja će nositi ovo ime biće nagrađivani klubovi i pojedinci koji iza sebe imaju značajne jubileje. Ove godine priznanje je pripalo Konjičkom klubu „Bačka“ koji je u prošloj godini obeležio 100 godina postojanja.

Kao i prethodnih godina sportisti koji su ostvarili plasman od 4. do 10. mesta nagrađeni su Vermešovim plaketama koje im je uručio Nikola Stantić, idejni tvorac akcije. Četvrto mesto pripalo je stonoteniseru Stefanu Kostadinoviću, petu poziciju zauzela je Nina Šabić - gimnastičarka Sokolskog društva "Spartak", Tamaš Kajdoči - dizač tegova našao se na šestom mestu, Maksim Puškar - atletičar Spartaka i Veljko Gligorić - bokser Spartaka dele sedmo mesto, osmo mesto zauzeo je rekorder Srbije u ronjenju na dah Nenad Pavković, član kluba podvodnih aktivnosti Spartak, na devetom mestu našli su se Nenad Zakić - jedriličar Palića i Nemanja Jungić - odbojkaš Spartaka, dok je desetu poziciju zauzela Elena Baić, odbojkašica Spartaka.

Uručena sportska priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša"Posebno priznanje „Luka Andrašić“ za sportski podvig godine otišlo je u ruke stonotenisera „Spartaka“ Stefana Kostadinovića, a uručio ga je Lukin otac Slobodan Andrašić.

Najboljem sportskom kolektivu za 2021. godinu u ovoj akciji, Ženskom fudbalskom klubu „Spartak“, medalju je uručila Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Uručena sportska priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša"- Sigurna sam da ne postoji osoba danas ovde prisutna a da ne zna ko je bio Lajoš Vermeš. Nama svima koji smo u sportu i pomažemo sportu, je ostalo da idemo njegovim putevima. Sve ono što je on uradio za sport našeg grada je ostavilo veliki trag. Na nama je da taj put nastavimo, da naše mlade nade kao što je on radio usmeravaom da svako dete bude u sportu , bude zdravo i jednoga dana da dođe ovde i primi medalju za svoje uspehe – poručila je Nataša Aleksić - Ove godine po šesnaesti put se okupljamo, a sigurna sam da će ova akcija i da traje. Hvala Nikoli na ulođenom trudu da ova „Medalja Lajoša Vermeša“ ode u prave ruke. Čestitke svim dobitnicima, sigurna sam da su medalje u pravim rukama.

Vermešove medalje najboljim sportistima – Andreju Barni tj. njegovom ocu jer je Andrej u Americi,  Sebastijanu Nađ i Tijani Filipović uručio je predsednik Skupštine grada Balint Pastor. Prvi čovek gradskog parlamenta tokom obraćanja podsetio je šta je sve Vermeš uradio za naš grad, šta je urađeno u njegovu čast, šta je još u planu  i čestitao dobitnicima uz želju da budu još uspešniji.

Uručena sportska priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša"

- Drago mi je što sam i ove godine sa vama, ali sam izuzetno tužan što Mihaj Vermeš nije više sa nama. Ovo je prva godina kada bez njegovog prisustva uručujem ove medalje. Mi koji smo dobili pverenje da nešto uradimo za ovaj grad u političkoj ili društvenoj sferi pokušavamo da čuvamo sećanje na Lajoša Vermeša i da ima to i neke konkretne rezultate. U tome nam je u velikoj meri gospodin Mihalj Vermeš bio od pomoći. Sa njim smo postavili na palićkom šetalištu na obali Lajoš Vermeša table, stare razglednice koje nam je ustupio Mihalj Vermeš. Te table svedoče o tome da je Lajoš Vermeš 16 godina pre nego što su moderne Olimpijske igre u Atini organizovane 1896. godine, organizovao Olimpijadu na Paliću i od tada se može reći da je Subotica, odnosno Palić grad sportova. Trenutno se radi projektno – tehnička dokumentacija za obnovu „Sovine kule“ koja je možda i najznačajniji objekat koji svedoči šta je radio i ko je bio Lajoš Vermeš. To je naš posao, naš zadatak i nadam se da ćemo u tome biti uspešni, bar u maloj meri u kojoj su uspešni sportsiti Subotice u raznim sportovima na vojvođanskim, državnim, Evropskim i mnogim drugim šampionatima – rekao je Pastor - Čestitke svima, nadam se da ćete imati još mnogo uspeha i da će Subotica biti ponosna na vas i vaš radi trud.

Akciju organizuje Sportsko-rekreativno udruženje "Vermeš 1860" na čelu sa sportskim novinarom i idejnim tvorcem Nikolom Stantićem uz podršku Grada Subotice, resora za sport i omladinu, Sportskog saveza Subotice i Srbije, prijatelja i donatora akcije.

Izvor: Subotica.com
Dodela sportskih priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela sportskih priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela sportskih priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela sportskih priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela sportskih priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela sportskih priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela sportskih priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša" Dodela sportskih priznanja u okviru akcije "Medalja Lajoša Vermeša"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 2019
Povezane teme

medalja Lajoš Vermeš

balint pastor

nataša aleksić

nikola stantić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.