Komentara: 1
Pregleda: 5838
Foto

Uručena priznanja najboljim trenerima za 2021. godinu u akciji "Yu Eco" televizije

22.01.2022. u 18:40h
Izvor: Subotica.com
Na svečanosti održanoj u hotelu „Forum“, sportska redakcija RTV „YuEco" uručila je priznanja najboljim trenerima u 2021. godini, u tradicionalnoj akciji koja traje duže od dve decenije.
Uručena priznanja najboljim trenerima za 2021. godinu u akciji "Yu Eco" televizije

Sportska redakcija RTV "YuEco", na čelu sa urednicom Danijelom Pinter, po 23. put je proglasila najbolje trenere na lokalnom i republičkom nivou. Prigodna svečanost i dodela priznanja održana je u hotelu „Forum" gde su se okupili nagrađeni za ostvarene rezultate u 2021. godini, sportski radnici, članovi Lokalne samouprave,  prijatelji i novinari.

Na nivou grada  priznanja su zaslužili, Boris Arsić (Ženski fudbalski klub „Spartak"), Veselin Rakočević (Tenis klub „Spartak"), Petar Kopunović (Ženski vaterpolo klub „Spartak“),  posebno priznanje pripalo je Sretenu Damnjanoviću, istaknutom dugogodišnjem treneru i sportskom radniku, dok su na republičkom nivou laureati otišli u ruke Dejanu Saviću, selektoru vaterpolo reprezentacije Srbije, Draganu Joviću, selektoru tekvondo reprezentacije Srbije i Roksandi Atanasov, treneru karatiskinje Jovane Preković koja je osvojila zlato na OI u Tokiju, kao i na Svetskom i Evropskom šampionatu.

Na početku prigodne svečanosti prisutnima se obratio Jožef Pinter, direktor RTV „YuEco“.

Uručena priznanja najboljim trenerima za 2021. godinu u akciji "Yu Eco" televizije

- Naša kuća je prva krenula sa dodelom nagrada za trenere,  a što je jeko pozitivno sada svi savezi, Olimpijski komitet su se setili da i edukatori koji sa svom tom decom osvajaju i postižu velike rezultate zaslužuju priznanja. Mi ćemo se i dalje truditi da nagrađujemo dobre rezultate kojih će biti još više – rekao je Pinter, zahvalivši se svima koji su došli da uveličaju ovu svečanost i uputio čestitke ovogodišnjim laureatima.

Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice pozdravio je prisutne i čestitao dobitnicima i zahvalio se „Yu Eco“ televiziji na saradnji i tradicionalnoj akciji nagrađivanja.

Uručena priznanja najboljim trenerima za 2021. godinu u akciji "Yu Eco" televizije- „Yu Eco“ televizija je simbol grada Subotice i manifestacija dodele priznanja najboljim trenerima koja se održava već dugi niz godina mnogo znači našem Gradu, a naročito što se u okviru ove manifestacije uručuju laureati i na republičkom nivou. Srbija je država sporta i to je  dokazala unazad mnogo decenija. Mnogo olimpijskih, evropskih i svetskih šampiona je Subotica dala. I prethodna godina je bila uspešna za naš grad. Imamo osvajača duple krune u ženskom fudbalu, prvaka države u rvanju, dizanju tegova, u ženskom hokeju na travi, ali i izuzetne pojedince – rekao je gradonačelnik Bakić - Zadovoljstvo je što sam danas ovde i što vidim ove mlade i uspešne ljude - trenere poput Rakočevića, Kopunovića i Arsića, ali i našu legendu Sretena Damnjanovića. Veliko mi je čast što ću predati priznanje najuspešnijem treneru Dejanu Saviću, selektoru vaterpolo reprezentacije koji nas je sa našim “delfinima“ mnogo puta obradovao i učinio ponosnim, vraćao veru u našu Srbiju kada je to bilo najpotrebnije.

Za najboljeg trenera našeg grada proglašen je Boris Arsić, šef stručnog štaba Ženskog fudbalskog kluba „Spartak" sa kojim je u protekloj godini osvojio duplu krunu. Arsić je po četvrti put dobitnik ove nagrade, a treću godinu za redom. Zbog poslovnih obaveza Boris nije prisustvovao uručenju priznanja, umesto njega plaketu je preuzeo Bojan Arsić generalni sekretar ŽFK „Spartak“.

Uručena priznanja najboljim trenerima za 2021. godinu u akciji "Yu Eco" televizije

- Boris nije mogao da prisustvuje ovom svečanom trenutku jer je službeno odsutan, ali u njegovo ime i svih nas iz kluba zahvaljujem se na još jednom priznanju, s obzirom da nije prvo od ove medijske kuće – rekao je Bojan Arsić -  Ovo priznanje je dodatni podstrek za dalji rad. Zahvaljujem se „Yu Eco“ televiziji što na ovakav način daje motiv sportskim radnicima i trenerima da nastave svoju misiju stvaranja dobrih rezultata. Posebna zahvalnost Danijeli Pinter urednici sportske redakcije koja je posvetila svoj život da prati subotički sport i zahvaljujući njoj i njenim saradnicima svaki naš rezultat dospe do šire javnosti, a ovo danas je samo jedna potvrda njenog predanog rada.

Nagrada za trenera sa najbolji postignutim rezultatima pripala je zasluženo Veselinu Rakočeviću treneru Tenis kluba „Spartak“. Sa trenerom Rakočevićem u prošloj godini imao je itekako zapažene rezultate. Sa ženskom ekipom do 14 godina osvojio je titulu prvaka Srbije, a svi mlađi takmičari pod njegovim vođstvom su beležili dobre rezultate na mnogobrojnim takmičenjima u državi.

- Zahvaljujem se na ovom za mene značajnom priznanju. Svi koji prat tenis i bave se sportskim novinarstvom znaju da su takmičarke Teniskog kluba „Spartak“ u poslednjih desetak godina postizale značajne rezultate. Sada imamo nove igračice od kojih očekujemo da nastave istim putem. Ova nagrada će nam dati motivacije da se i naredne godine pojavimo možda na ovom istom mestu – poručio je Rakočević.

Uručena priznanja najboljim trenerima za 2021. godinu u akciji "Yu Eco" televizije

Za rezultate i rad sa najmlađim takmičarima redakcija „Yu Eco“ televizije nagradila je Petra Kopunovića trenera Ženskog vaterpolo kluba „Spartak“ koji je zahvaljujući požrtvovanom i dobro organizovanom radu sa najmlađima kao rezultat ostvario plasman u Prvu B ligu, gde Subotičanke od starta šampionata ne znaju za poraz i drže lidersku poziciju.

- Za mene je velika čast s obzirom da mi je ovo prvo priznanje. Mnogo znači kada te tvoj grad prepozna kao nekog ko se maksimalno trudi i svoj deo života posvećuje radu sa mlađim kategorijama. Zahvaljujem se „Yu Eco“ televiziji, Danijeli i Korneliji jer nijedna naša utakmica ne prođe bez njihove pažnje, ali posebna zahvalsnost devojkama jer bez njih ne bi ni bilo priznanja, upravi kluba, JKP „Stadionu“ što nam masimalno izlazi u susret i pružaju odlične uslove za rad – istakao je Kopunović.

Uručena priznanja najboljim trenerima za 2021. godinu u akciji "Yu Eco" televizije

Po mišljenju sportske redakcije RTV „Yueco“ najbolji treneri Srbije su Dejan Savić selektor vaterpolo reprezentacije Srbije i Dragan Jović selektor tekvondo reprezentacije Srbije.

Selektor vaterpolo reprezentacije koji je sa „delfinima“ u Tokiju na Olimpijskim igrama osvojio zlatnu medalju, a  po drugi put je poneo priznanje najboljeg trenera na nivou države.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam posle nekoliko godina opet ovde pred vama. U Subotici se osećam kao kod kuće i izuzetna mi je čast što sam poneo ponovo ovu nagradu, a nadam se da ću je primiti i posle Olimpijskih igara u Francuskoj što će značiti jedan motiv više za moj rad, ali i rezultat koji bi trebao to da podrži uz veliku podršku i muku mojih igrača.  Verujem da ćemo se opet u ovakvom prijateljskom ophođenju i dobroj atmosferi sresti  – poručio je Savić .

Uručena priznanja najboljim trenerima za 2021. godinu u akciji "Yu Eco" televizije

Dragan Jović, selektor tekvondo reprezentacije i trener kluba "Galeb". Pod njegovim vođstvom Milica Mandić okitila se zlatom na Olimpisjkim igrama u Tokiju. Zbog obaveza i priprema sa ekipom Jović je propustio uručenje priznanja, a biće mu naknadno uručeno.

Ove godine kao specijalno priznanje „YuEco“ u okviru akcije dodelio je još jedno priznanje na državnom nivou, a ono pripada Roksandi Atanasov, treneru karatiskinje Jovane Preković koja je osvojila zlato na OI u Tokiju, kao i na Svetskom i Evropskom šampionatu.

Za sportski rad od izuzetnog značaja ove godine priznanje je otišlko u ruke proslavljenom treneru i rvaču koji je ostavio neizbrisiv trag u istoriji sporta ne samo na lokalnom, već i na saveznom nivou.

Uručena priznanja najboljim trenerima za 2021. godinu u akciji "Yu Eco" televizije

-    Izuzetna mi je čast da sam u društvu ovakvih trenera. Bez obzira šta sam i koliko uradio to je sada već prošlost, a ovo je sadašnjost. Drago mi je da u Subotici još uvek ima dobrog sporta i da i dalje nosimo taj epitet „Grad sporta“ kao što je uvek i bilo. Zahvaljujem se „YuEko“ televiziji na ovoj nagradi, a pamtim i onu od pre 23 godine kada sam bio prvi nagrađeni trener ove medijske kuće – rekao je Sreten Damnjanović.

Izvor: Subotica.com
Dodela priznanja najboljim trenerima po izboru sportske redakcije RTV Yueco Dodela priznanja najboljim trenerima po izboru sportske redakcije RTV Yueco Dodela priznanja najboljim trenerima po izboru sportske redakcije RTV Yueco Dodela priznanja najboljim trenerima po izboru sportske redakcije RTV Yueco Dodela priznanja najboljim trenerima po izboru sportske redakcije RTV Yueco Dodela priznanja najboljim trenerima po izboru sportske redakcije RTV Yueco Dodela priznanja najboljim trenerima po izboru sportske redakcije RTV Yueco Dodela priznanja najboljim trenerima po izboru sportske redakcije RTV Yueco
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 5838
Povezane teme

stevan bakić

najbolji treneri

akcija najbolji treneri

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.