Komentara: 18
Pregleda: 11151

Uredno mu šalju poštu, pa posle tvrde da nema kućni broj

20.06.2014. u 16:13h
Izvor: Subotica.com
Subotičanin Tibor Galfi već 24 godine živi u Omladinskoj ulici 18 u Subotici, a kada je iz Službe za katastar nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda zatražio Izvod iz zemljišnih knjiga rečeno mu je da on nema uknjižen kućni broj, te da za njegovo dobijanje mora platiti taksu od preko 5.000 dinara, što je predsulov za izdavanje izvoda.
Uredno mu šalju poštu, pa posle tvrde da nema kućni broj

Tibor je na toj adresi uredno prijavljen, u svim dokumentima mu piše da živi u Omladinskoj ulici na broju 18, a tamo mu već više od dve decenije stiže i sva pošta

- Hteo sam na moju adresu da prijavim rođaku, za to mi je trebao ZK uložak. Pošto je deo kuće, u kome ja živim, na mom imenu, mislio sam da će to biti samo formalnost. Ipak, prevario sam se. Jednostavno su mi u Službi za katastar nepokretnosti rekli da sam zaveden u toj ulici, ali da nemam i kućni broj, te da moram da platim taksu kako bih dobio broj – priča ogorčeni Tibor Galfi.

On dodaje da je najveći paradoks to što je od iste te službe, početkom ovog meseca, dobio jedan zaključak, koji mu je uredno isporučen na adresu Omladinska 18, što je i navedeno u samom dokumentu.

Uredno mu šalju poštu, pa posle tvrde da nema kućni broj

- Imam i vlasnički list. Sva dokumenta sam vadio na istu adresu i nikada nisam imao problema, da bi sada, nakon 24 godine koliko živim tamo, počele neprijatnosti. Nije to neki veliki iznos, ali želim da građani vide kako državne službe postupaju prema njima. Kada je njima u interesu, onda imam kućni broj i šalju mi dokumentaciju, a kada meni treba, onda kažu da nemam kućni broj. Kada sam otišao da se žalim službenica mi je rekla da ona nema ništa s tim, a kada sam tražio prijem kod njenog šefa, njegov odgovor je bio da on ovakve stvari sluša svaki dan, te da sam dužan da platim spornu taksu – ogorčen je Tibor Galfi.

Uredno mu šalju poštu, pa posle tvrde da nema kućni broj

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 11151
Povezane teme

katastar nepokretnosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.