Komentara: 8
Pregleda: 7234

Uređenje potkrovlja Gradskog muzeja

08.02.2013. u 13:19h
Izvor: Vojvođanska Svaštara
Gradski muzej u Subotici trebao bi da dobije novih 420 kvadratnih metara korisnog prostora i to u potkrovlju zgrade. Uređenje ovog potkrovlja prilika je i da Gradski muzej napokon dobije mesto za stalnu postavku.
Uređenje potkrovlja Gradskog muzeja

Finansijer ovog uređenja potkrovlja je Mađarski nacionalni savet koji će u dve godine za to obezbediti 200.000 evra.

Kako objašnjava Ištvan Hulo, direktor Gradskog muzeja Savet je želeo da obezbedi uslove za izlaganje Galerije slikarstva vojvođanskih Mađara u periodu od 1830. do 1930. godine, a to je bilo moguće samo ukoliko se otvori novi prostor gde bi mogla da bude izložena stalna postavka.

Građevinski radovi dobro napreduju i trebali bi da budu završeni u narednih dva do tri meseca, a nakon toga neophodna su nova ulaganja u vitrine i muzejsku opremu. Zbog toga su se iz Muzeja obratili svim nivoima vlasti, od grada do republike, i čekaju njihov odgovor.

Prošle godine Gradski muzej ugostio je 35.000 posetilaca, što je tri puta više nego 2010. godine, i među njima mnogo je onih, posebno gostiju sa strane, koji traže da vide stalnu postavku. Ukoliko bi nakon adaptacije potkrovlja ovde bio useljen deo stalne postavke, u Gradskom muzeju bilo bi prostora i za izlaganje umetničke zbirke, ali i za tematske izložbe.

Izvor: Vojvođanska Svaštara
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 7234
Povezane teme

gradski muzej

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.