• Pregleda: 11235

Uprava carina predlaže korišćenje alternativnih prelaza

Zbog velike opterećenosti graničnog prelaza Horgoš u toku turističke sezone, Uprava carina predlaže putnicima i korišćenje alternativnih pravaca, od čega jedan vodi preko Rumunije.
Uprava carina predlaže korišćenje alternativnih prelaza

Tokom sezone godišnjih odmora, na graničnom prelazu Horgoš može da se desi da se na ulaz u zemlju čeka duže vreme zbog velikog broja vozila koja istovremeno pristižu. Zbog toga se vozačima savetuje da razmotre i alternativne prelaze.

Jedna od mogućnosti za vozila koja dolaze autoputem iz pravca Budimpešta – Horgoš je odvajanje pre graničnog prelaza Roske na putni pravac prema Rumuniji, na granični prelaz između Mađarske i Rumunije, pa dalje do Žombolja, gde bi na graničnom prelazu Srpska Crnja ušli u Srbiju bez gužvi i zadržavanja.

Put koji ide od Mađarske kroz Rumuniju do Žombolja je novoizgrađen i još uvek neopterećen. Posle putnog pravca preko graničnog prelaza Horgoš ovo je najkraći putni pravac ka Srbiji, ali je, zbog gužve na prelazu prema Mađarskoj, najbrži.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
boba Odgovori
Niko pametan ne može predložiti taj "alternativni" prelaz, jer je deonica Budimpešta-Subotica tada 403 km. umesto normalnih (preko Horgoša) cca. 200 km.
Prema tome, duplo duža relacija sa dvostrukom rumunskom carinskom kontrolom.
Ovakav predlog NIJE mogla dati Uprava carine, a ako jeste to je budalaština.
DuleS Odgovori
A kakav put kada se pređe u Srbiju? Sa mađarske strane je možda novoizgrađen, ali sa srpske su rupe u koje ako upadnete neće vas ni traktor izvući. :D
Cummiball Odgovori
Leti treba ukinuti granične prelaze.
x faktor Odgovori
Dule,Boga mi ,ne znam kuda ti ides ali ti predlazem auto put - NEMA rupa (korova je bilo do sad koji dan ali rupa nema) Nemoj ici tim putevima jer ti mozda ni traktor nece pomoci vec cike u plavom :)
co21 Odgovori
ne moze se ici na ove alternativne prelaze, to je rezervisano za prevoz aziljanata :)
sos Odgovori
totalna dezorjentacija i neupucenost uprave carina,da ne kazem sinhronizacija u vladi NULA.
ministarka gradi ''y''krak kroz srbiju i bas me zanima njena reakcija na ovu izjavljenu budalastinu
jer po izjavljenom ispade;'' JA U KLIN TI U PLOCU''.pa hajde ti poveruj u bilo sta receno.,.l...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.