Komentara: 15
Pregleda: 4104

Upozorenje Pokrajinskog ombudsmana

09.02.2012. u 14:15h
Izvor: RTV Yueco
Upozorenje Pokrajinskog ombudsmana

Pokrajinski ombudsman upozorio je sugrađane da ne prihvataju savete u kojima se navodi da nema osnova za plaćanje radio-televizijske pretplate. Kako je navedeno u saopštenju, u javnosti se pojavljuju i saveti građanima da ne primaju sudske pošiljke, što ih može dovesti u zabludu i izazvati veće posledice.

Posledica nepreuzimanja sudskih pošiljki i neizjavljivanja npr. prigovora o zastari u slučaju neplaćanja RTV pretplate biće naplata potraživanja od dužnika prinudnim putem. Drugim rečima: zastare obaveze nema ako se ne uloži prigovor na rešenje suda, navodi se u saopštenju pokrajisnkog ombudsmana. Dodaje se da su obaveza plaćanja RTV pretplate, kao i visina, način plaćanja i oslobađanje od obaveze plaćanja utvrđeni Zakonom o radio-difuziji.

Nasuprot navodima prisutnim u javnosti, Ustavni sud nije proglasio neustavnim odredbe Zakona o radio-difuziji koje se odnose na RTV, a građani su obavezni da pretplatu izmiruju na vreme, jer ih u suprotnom Radio-televizija Srbije može tužiti, piše u saopštenju. Dodaje se i da ako građanin koji duguje sredstva za RTV pretplatu propusti sve rokove da reguliše svoju obavezu po prispeloj tužbi, rešenje postaje pravosnažno i može se pristupiti prinudnom izvršenju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 4104
Povezane teme

ombudsman

rtv pretplata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.