Komentara: 2
Pregleda: 4494

Upozorenje MUP-a o lažnim pozivima

11.01.2011. u 20:50h
Izvor: RTV Yueco
Upozorenje MUP-a o lažnim pozivima

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je sve korisnike mobilnih telefona da ne odgovaraju na propuštene pozive sa nepoznatih brojeva, jer mogu postati žrtve kriminalaca i napraviti velike telefonske račune. Ukoliko građani na mobilnom telefonu primete propušten poziv sa brojeva koji počinju sa +39,+390, +391, + 392, +393, +394 i tako dalje, ne treba da ih zovu, jer verovatno neće moći da prekinu poziv i napraviće ogroman trošak na računu, saopšteno je iz MUP-a.

Jedan od prevarenih građana izgubio je oko 2.000. evra odgovarajući na propušten poziv sa navedenih brojeva, dodaje se u saopštenju. Sve češće se dešava da korisnik mobilnog telefona dobije, u nekom trenutku, propušteni poziv, a da pri tom telefon stvarno nije ni zvonio.U tom slučaju, MUP savetuje da se odmah obriše propušteni poziv sa nepoznatiog broja, pošto je to jedini način da korisnik ne postane žrtva krilminalaca.

Slične kriminalne radnje uveliko se dešavaju u Evropi, a brojne prijave MUP-u potvrđuju da se iz dana u dan povećava broj ljudi u Srbiji koji odgovara na ovakve pozive i stavlja sebe u finansijske probleme, navedeno je u saopštenju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 4494
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.