Komentara: 0
Pregleda: 3313

Upoznavanje sa novim tehnologijama u pekarstvu

14.05.2013. u 18:32h
Izvor: RTV City
U Hemijsko-tehnološkoj školi, danas je organizovana edukacija za učenike pekarskog smera, u cilju upoznavanja sa novim tehnologijama u industriji pekarstva. Tim povodom, kompanija „Kršulj“ iz Vrčina prezentovala je izradu hleba, peciva i filova. Prezentaciji su, osim profesora i učenika, prisustvovali i subotički pekari.
Upoznavanje sa novim tehnologijama u pekarstvu

Dugi niz godina Hemijsko tehnološka škola Subotica obrazuje pekare. Od 2003 godine u sklopu škole postoji pekarska radionica, koja olakšava sprovođenje praktične nastave srednjoškolaca ovog obrazovnog profila.U školskoj radionici budući pekari stiču znanja o  proizvodnji pekarskih proizvoda, dok tehnologiju proizvodnje hleba i dalje uče od svog socijalnog partnera u praktičnoj obuci Fidelinke Subotica.

„ Da bi mogli pratiti, kako naši učenici tako i profesori dostignuća u ovoj oblasti, jer kako vidimo, tehnologija se jako brzo menja, kako sam tehnološki proces tako i svi dodaci konditorskim i pekarskim proizvodima, mi smo u saradnji sa firmom "Sopro" došli na ideju da u školi organizujemo promocije pojedinih firmi iz oblasti pekarstva i konditorstva. Skoro svake godine imamo barem jednu ovakvu prezentaciju kako domaćih tako i stranih firmi.“ – kaže Miroslava Cicmil, koordinator praktične nastave u Hemisko tehnološkoj školi Subotica.

Kompanija Kršulj iz Vrčina, nadomak Beograda nudi široku paletu proizvoda neophodnih u pekarskoj proizvodnji. Danas je predstavljen deo proizvodnog programa ove kompanije.

„ Danas smo radili prezentaciju sa učenicima, gde su nam  oni pomogali u izradi testa. Radili smo  smeše za specijalne vrste hleba i peciva, raznih nadeva, tj. termostabilnih punjenja i kroasan smešu.“- rekla je Tatjana Ubović, vlasnik kompanije „Kršulj“

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3313
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.