Komentara: 0
Pregleda: 11623

Upis učenika do 22. januara

13.01.2010. u 19:39h
Izvor: RTV Yueco
Upis učenika do 22. januara

Do 22. januara traje upis nove generacije učenika u Osnovnu školu za obrazovanje odraslih u Subotici. Nastava se izvodi na Otvorenom univerzitetu, a trenutno dvojezičnu nastavu pohađa preko 100 učenika. Za jednu školsku godinu, učenici škole zavrršavaju dva razreda.

Osnovnu školu za obrazovanje odraslih u Subotici trenutno pohađa 118 učenika. Dolaze iz Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša, a školuju se besplatno na srpskom i mađarskom jeziku. Njihovi utisci o osnvovnom obrazovanju odraslih su pozitivni.

Po rečima direktorke osnovne škole za obrazovanje odraslih „Jovan Jovanović Zmaj“, broj učenika po odeljenjima biće i veći. Naime, do 22. januara traje upis nove generacije učenika. Po njenim rečima, već nekoliko godina učenici se upisuju dva puta godišnje, jer za jedno poligodište završavaju jedan razred.

Uslov da se učenik upiše u ovu školu je navršenih 15 godina života, svedočanstvo o poslednjem završenom razredu. Nakon završene škole, većina njih nastavlja školovanje. Najčešće je to srednja trogodišnja škola, mada u ovoj ustanovi ističu da su imali i učenike koji su nastavljali školovanje na četvorogodišnjim smerovima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 11623
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.