Komentara: 4
Pregleda: 1959

Upis dece u prvi razred osnovne škole od 1. aprila do 31. maja

18.03.2024. u 10:53h
Izvor: Subotica.com
Upis dece u prvi razred osnovne škole počinje 1. aprila i trajaće do 31. maja.
Upis dece u prvi razred osnovne škole od 1. aprila do 31. maja

U prvi razred osnovne škole u školskoj 2024/2025. godini upisuju se deca koja će do 1. sptembra 2024. godine imati najmanje šest i po godina, odnosno najviše sedam i po godina (rođeni od 1. marta 2017. do 28. februara 2018. godine).

Osnovnoškolsko obrazovanje mogu započeti i deca koja će od početka školske godine (1. septembra 2024. godine) napuniti šest godina i to nakon provere spremnosti deteta za polazak u osnovnu školu koju vrši psiholog škole primenom preporučenih standarda i postupaka.

Sva potrebna dokumenta za upis dece u prvi razred osnovne škole pribavljaće škole po službenoj dužnosti.

Termin za upis u osnovnu školu i tesiranje deteta moguće je zakazati putem portala e-uprava ( eZakazivanje). Roditeljima, odnosno drugim zakonskim zastupnicima će ova usluga biti dostupna od 20. marta (sreda) pa sve do 31. maja. Takođe, roditelji odnosno drugi zakonski zastupnici mogu pozvati željenu školu, a u tom slučaju  je ovlašćeno lice škole u obavezi da u ime roditelja, odnosno drugog zakonskog zastupnika termin za testiranje zakaže kroz aplikaciju "eZakazivanje".

Roditelj, usvojilac, staratelj, odnosno organ starateljstva odgovoran je za upis deteta u prvi razred osnovne škole. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 4
Pregleda: 1959
Povezane teme

upis u prvi razred

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.