• Pregleda: 6499

Uništeno 40 saobraćajnih znakova

Uništeno 40 saobraćajnih znakova

Navijački grafiti već desetak dana kaljaju izgled saobraćajnih znakova na izlasku, odnosno ulasku u Suboticu, sa auto puta. Osim što ružno izgleda, mnogi znakovi nisu prepoznatljivi, pa je strancima, koji ne poznaju ovaj deo puta, lako promašiti skretanje. Uništeno je više od 40 znakova, što će grad koštati oko 160 hiljada dinara, jer grafite nije moguće skinuti, već je potrebno postaviti novu foliju sa natpisom na aluminijumsku ploču.

Neki od vozača koje smo anketirali kod uključnja na auto put kažu da je ovakva slika na ulazima svih većih gradova u Srbiji. Vozači koji često putuju kažu da osim grafita, problem stvaraju i loše postavljeni znaci što ih često zbunjuje, iako su upoznati sa ovim delom puta.

Ove godine je na krađu ili uništavanje znakova potrošeno iz gradskog budžeta oko 50 hiljada dinara. Ovoga puta uništeno je 40 znakova, a šteta je tri puta veća od dosadašnje ukupne svote.

Svi znakovi biće zamenjeni u skorije vreme, a dok se to ne dogodi vozačima ostaje da voze pažljivo na ovom delu puta.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

9
Always Ultra Odgovori
Ma da, kao super su inace, samo ih navijaci urnisu. I nece svi biti zamenjeni- onaj na uglu Zagrebacke i Somborskog koji je vec 20 godina isfirkan garant ostaje gde i kako jeste. Nemam vise nade...:-((
suboticanin Odgovori
Mozemo mi svaki put menjati, ali dokazati tim "navijacima" nikada necemo moci da to nije navijanje. UZAS STE
pravac Odgovori
dajte mladima posao i platu pa cete da vidite kako nema unistenih znakova i drugih problema..
Always Ultra Odgovori
@ suboticanin

Nisu ni ti "navijaci" krivi za nerad sluzbi!!

@ pravac

Ne mogu mladi od staraca koji nece u penziju da pridju radnom mestu! Inace, postoje sluzbe koje su duzne da odrzavaju znakove ali to ne cine vec decenijama!!!
CIRINELA Odgovori
Slažem se sa konstatacijom da mladima treba posao, ali se bojim da će im se ovom pridružiti i odrasli jer im ova vlast sem lažnih obećanja ne može ništa bolje ponuditi pa mogu da rade što im volja.
Always Ultra Odgovori
@ CIRINELA

Samo "najodrasliji" ostaju nedodirljivi!! Stalno se talambasa o "zaposljavanju" mladih, a onda im se ili ne da posao ili bivaju eliminisani na lakrdijama od "konkursa".
Pannonius Odgovori
Sasvim je na mestu kritika prema onima koji onesposobljavaju saobracajne znakove. Sasvim je na mestu i kritika prema komunalnim sluzbama koje bi trebalo da odrzavaju znakove, a to ne rade.

Medjutim, kad se vec govori o saobracajnim znacima, oznacavanje pravaca je i na teritoriji grada, ali i u celoj Srbiji katastrofalan. Ako uopste ima oznaka, ima ih izvaljenih, ima ih neprimereno malih, ima onih koji su neupadljivi u odnosu na okolo postavljene reklame. Dalje, kod nas se nikada ne postavlja potvrda pravca, znak na osnovu koga putnik moze da ustanovi da li je izabrao dobro skretanje i da li se nalazi na zeljenom putnom pravcu.
Kruzni tokovi nemaju putokaze na izlascima. To bi, kao bilo nepotrebno postaviti, ali, znaci se ne postavljaju za stanovnistvo, vec za strance.
Dalje, katastrofalno je oznacavanje ulica. Npr. u Zeljeznickom naselju, u MZ Novi grad i MZ Kertvaros ima vise ulica, koje nisu oznacene. Normalno bi bilo da se na kucu na uglu postavi tabla sa nazivom ulice. Mozda bi moglo da se dodaju brojevi kuca u tom bloku (od-do), sto bi pomoglo da se ljudi snadju, ali barem naziv ulica bi trebalo da se nalazi na svakom uglu.
Always Ultra Odgovori
@ Pannonius

Kada su u pitanju nazivi ulica Ja ne znam ko je u SU smislio one žute tabele sa zelenim TAKVIM slovima da to ne znate je li jermensko pismo ili glagoljica ili neka jako deformisana latinica-ćirilica!! To ne može čitati bez posebne obuke i tp bi se moralo zameniti!!! To je nevidjeno i nečuveno!!
Tesla Odgovori
Smarate da je ceo grad išaran,pa i znakovi zbog toga što mladi nemaju posla.Otkud znate da ti što šaraju i uništavaju nemaju posao.Po meni je to samo izgovor.Ne šaraju svi ne zaposleni nego jedna te ista grupa primitivaca ,koji verovatno ni nema potrebu da radi ili ne želi.Samo stroge kazne pomažu za te grobare i marince da prestanu da uništavaju znakove i fasade u našem gradu.Izgleda da im uši spaja jedna jako tanka žica.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.