Komentara: 24
Pregleda: 3738
Foto

Unapređeni uslovi za druženje starijih sugrađana u prostorijama MZ "Dudova šuma"

02.02.2022. u 12:36h
Izvor: Subotica.com
MZ "Dudova šuma" obezbedila je grejanje u prostorijama za druženje i sastanke, omogućivši tako građanima ove gradske zajednice funkcionalan i topao prostor za društvene aktivnosti, prevashodno za potrebe starijih sugrađana.
Unapređeni uslovi za druženje starijih sugrađana u prostorijama MZ "Dudova šuma"

Već od ranog prepodneva naši stariji sugrađani počeli su se okupljati i prihvatati se društvenih igara, u prijatnom ambijentu lepo uređenog prostora MZ "Dudova šuma" na adresi Braće Jugović 17, koji će tokom zimskog perioda biti otvoren svaki dan od 10 do 13 časova, za sada neće biti popodnevnog termina. Do maja se planira sređivanje dvorišnog dela kada će vrata ove MZ biti otvorena još duže za ovakve aktivnosti.

Osim što je rešen jedan od dugogodišnjih problema, rukovodstvo MZ ističe da će novi grejno-rashladni sistem doneti i racionalizaciju troškova.

- Sistem koji smo implementirati doneće nam uštedu električne energije s obzirom da isti ima mogućnost hlađenja, a koristimo energent gas - kaže Dragan Rudović, predsednik MZ "Dudova šuma". - Zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Bakiću što su nam izašli u susret i obezbedili sredstva da ovu potrebu sprovedemo u delo.

Unapređeni uslovi za druženje starijih sugrađana u prostorijama MZ "Dudova šuma"

Rudović ističe da su trenutno u ponudi šah, karte, jamb, domine, a u nekoj doglednoj budućnosti plan je da se uvede pikado i tako se omoguće uslove da stanovnici MZ "Dudova šuma" druže, ujedno i pripremaju, ukoliko žele, da učestvuju na takmičenjima sa drugim mesnim zajednicama.

- Žao nam je samo što Mesni odbor penzionera uopšte ne komunicira sa nama i tako propušta neke benifite. U dva navrata smo za penzionere organizovali besplatna putovanja u manastir "Tumane", stotinjak sugrađana je iskoristilo tu mogućnost, ali iz MO nisu želeli da nam se jave i tako da ponudimo mogućnost još većem broju građana. Ne znamo zašto je tako - zaključuje Rudović.
Unapređeni uslovi za druženje starijih sugrađana u prostorijama MZ "Dudova šuma"Iako nije ljubitelj sedenja i druženja u zatvorenom, naš sugrađanin pozdravlja potez MZ, kaže da će dolaziti tokom zimskog perioda, ali se nada da će već na leto biti organizovana neka fizički aktivnija druženja, među kojima je i boćanje.

- Znamo da je ova priča pripremana skoro dve godine, naš predsednik mesne zajednice intenzivno je pokušavao da privede kraju i stvarno možemo da budemo zahvalni što se toga tiče. Struktura stanovništva u našoj mesnoj zajednici jednostavno traži ovakve klubove i dobro je što sada imamo takvu mogućnosot, pogotovo u jeku pandemije - kaže nam sugrađanin koji je jutros došao da odigra nekoliko partija paha sa svojim komšijom.Unapređeni uslovi za druženje starijih sugrađana u prostorijama MZ "Dudova šuma"

Za realizaciju ove aktivnosti iz gradskog budžeta izdvojeno je nešto manje od pola miliona dinara, u šta su uključeni radovi, izvođenje gasne instalacije i izrada projektne dokumentacije. U planu je da se gasifikacija i sređivanje objekta obavi i u MZ "Palić", kako bi se takođe omogućili bolji uslovi za druženje stanovnika tih zajednica pod krovom.

MZ "Dudova šuma" po Rudovićevim rečima je najbrojnija i površinski najveća zajednica u Subotici, ima nešto manje od 10 hiljada stanovnika.

Nakon uvođenja gasne instalacije rukovodstvo ove MZ očekuje rekonstrukcija krova, čime će kako kažu kompletno završiti hidro i toplotnu izolaciju.

Izvor: Subotica.com
Unapređeni uslovi za druženje starijih u prostorijama MZ "Dudova šuma" Unapređeni uslovi za druženje starijih u prostorijama MZ "Dudova šuma" Unapređeni uslovi za druženje starijih u prostorijama MZ "Dudova šuma" Unapređeni uslovi za druženje starijih u prostorijama MZ "Dudova šuma" Unapređeni uslovi za druženje starijih u prostorijama MZ "Dudova šuma" Unapređeni uslovi za druženje starijih u prostorijama MZ "Dudova šuma" Unapređeni uslovi za druženje starijih u prostorijama MZ "Dudova šuma" Unapređeni uslovi za druženje starijih u prostorijama MZ "Dudova šuma"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 3738
Povezane teme

mz dudova šuma

dragan rudović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.