Komentara: 5
Pregleda: 3013

Ultramaraton za vikend

11.06.2014. u 15:54h
Izvor: RTV City
Državno prvenstvo i kvalifikacije za prvenstvo sveta u Ultramaratonu će se održati 14. i 15. juna na Paliću. Takmičenje se deli na 4 kategorije, šestočasovni, dvanaestočasovni, dvadesetčetvoročasnovni i stokilometarski maraton.
Ultramaraton za vikend

Očekuje se učešće oko 100 takmičara iz cele evrope koji će trku početi kod Velike terase u subotu tačno u podne. Maratonci istrčavaju kružnu stazu od 530 metara po 8. put , a ove godine veliki broj sponzora i donatora, među kojima je Grad Subotica podržao je ovu manifestaciju.

Na Ultramaratonu učešće će uzeti i takmičari iz Subotice, među kojima se ističe Ivan Vojnić Zelić. On je na nedavno održanom takmičenju Ultrabalaton u Mađarskoj po treći put istrčao stazu od 212 kilometara i sa vremenom od 29 sati i 23 minuta u pojedinačnoj konkurenciji, u kojoj se takmičilo 160 trkača, ostvario zapažen rezultat.

Ultramaraton za vikend

Na takmičenju u kategoriji ženskih timova od 7 članova, učestvovala je ekipa pod nazivom „7 anđela“. One su istrčale stazu za 18 časova i 20 minuta i osvojile drugo mesto.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3013

Povezana vest

Povezane teme

ultrabalaton

ultramaraton

ultramaratonski klub paligo palus

igor vojnić zelić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.