Komentara: 24
Pregleda: 4039
Video
Foto

Ulica Ivana Zajca dobija novi asfalt, podiže se nivo bezbednosti u okolini OŠ "Kizur Ištvan"

03.07.2020. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
Nakon Ulice Ivana Meštrovića, nov asfalt dobiće i kolovoz u Ivana Zajca, a po završetku radova mašine će se preseliti u Ulicu Sekereš Lasla i na Trg Sinagoge.
Ulica Ivana Zajca dobija novi asfalt, podiže se nivo bezbednosti u okolini OŠ "Kizur Ištvan"

Zbog lošeg stanja i dotrajalosti kolovoza koji je više puta bio prekopan, ulica Ivana Zajca dobiće  u narednim danima novi asfalt. Po rečima Predraga Radivojevića, direktora JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, reč je o izuzetno prometnoj ulici u kojoj se nalazi i OŠ "Kizur Ištvan" koju pohađa oko 700 đaka, čime je povećanje nivoa bezbednosti na ovoj trasi bilo među prioritetima.

- Ulicu asfaltiramo u dužini od 300 metara i prosečnoj širini od 4 metra, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 3 miliona dinara. Pored asfaltiranja, odlučili smo i da podignemo nivo bezbednosti u okolini škole, te ćemo uraditi novu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, novu saobraćajnu opremu, nove gumene usporivače saobrajaća, a takođe ćemo uraditi i nove zaštitne ograde ispred samog ulaza u školu, kako deca ne bi mogla direktno da istrče na ulicu - rekao je Radivojević.

On je dodao da je u planu da se do kraja godine uloži oko 220 miliona dinara u saobraćajnu infrastukturu na teritoriji grada Subotice.

- Sledeće ulice koje planiramo da uradimo su deo oko Sekereš Lasla, bivša Gorenjska ulica, i deo oko Sinagoge i Gimnazije "Svetozar Marković" - dodao je Radivojević.

Iako zadovoljni što će uskoro dobiti novi sloj asfalta, stanovnici Ivana Zajca nisu bili u potpunosti srećni, jer smatraju da su se kroz ovu aktivnost mogli rešiti i neki drugi problemi.

- Imamo problem godinama unazad da nam zbog nedostatka slivnika voda praktično dođe do vrata dvorišta, s obzirom da smo na nižoj tački, pa se voda sliva prema nama. Sada pošto će asfalt koliko vidim biti još viši, očekujem da će nam voda ulaziti i u dvorište - nezadovoljan je jedan od stanovnika ove ulice. - Žao mi je samo što se nisu malo raspitali šta nam treba, koji problemi nas muče, pa smo možda mogli i ovu nevolju da rešimo drugačije.

Dok je ovaj sugrađanin komentarisao novi asfalt, njegova komšinica je dodala da je jedan od problema ovog kraja i parking mesto, s obzirom da su tu blizu škola i dispanzer, a uz sve to nalaze se i brojne zgrade i stanari koji takođe imaju potrebe da negde ostave svoja vozila.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 meseca i 4 nedelje
Komentara: 24
Pregleda: 4039
Povezane teme
Asfaltiranje ulica u Subotici asfaltiranje predrag radivojević javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.