• Pregleda: 3839

Ulica Ferenci Iboje konačno će dobiti asfalt

Otpočeli su radovi na asfaltiranju ulice Ferenci Iboje u Kertvarošu. Početak izgradnje ove ulice ujedno znači i početak projekta sanacije i izgradnje subotičkih puteva, istakli su u Lokalnoj samoupravi. Trinaest ulica i tri raskrsnice, među kojima je i ulica Ferenci Iboje, trebalo bi da budu završene do kraja građevinske sezone, odnosno najkasnije do sredine novembra. Radove obavlja konzorcijum "Komgrad" i "Vojput" po ceni od 115 miliona dinara, čime je Grad uštedeo određenu sumu novca, jer je početkom godine za ove radove planirano 130 miliona dinara.
Ulica Ferenci Iboje konačno će dobiti asfalt

Ako ni po čemu drugome, za ulicu Ferenci Iboje, mogli ste da čujete zbog problema koji je konstantno imala sa blatom u toku kišnih dana, ili po neprohodnosti u slučaju velikog snega. Ovu zimu stanovnici ove ulice trebalo bi da dočekaju spremi, odnosno sa asfaltom ispred kuća.

Hiljadu i petstotina metara asfalta trebalo bi da bude postavljeno do sredine novembra, a vrednost radova je 25 miliona dinara.

Početkom izgradnje ove ulice počinje veliki program sanacije izgradnje subotičkih puteva, istakao je gradonačelnik Subotice Modest Dulić. Na osnovu sredstava koje je grad izdvojio za ovu godinu biće asfaltirano 13 ulica i uređene 3 raskrsnice.

Ono što je gradonačelnik istakao kao pozitivnu činjenicu jeste da se javnom nabavkom uštedelo 15 miliona dinara, koji će dalje biti upotrebljeni za podizanje infrastrukture u Subotici.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

9
omladinac Odgovori
Ova ulica nije dugacka 1500 m...
brat Odgovori
pa naravno da nije.... ali tako treba reci da bi se neko omastio.... to su pare poreskih obveznika breeeeeeeeeeeee
dada Odgovori
Mali Radanovac, a ne Kertvaros....
Zorkas Odgovori
Omladinac , toliko je materijala naplaceno a to sto nema 1500 m pa valjda nije prvi put da se meri kineskim metrom.
alen Odgovori
sirota moja baba tetka, zivi ceo vek u toj ulici, sada joj je 76.. kaze 40 godina ceka asfalt
Nikola Odgovori
Možda se misli na kvadratne metre...?
Devojčica Odgovori
Pozdravljam asfaltiranje, ali se sa setom prisetim onih dana kada sam bosonoga trčala po zemljanom putu, prašina se diže i ništa se ne vidi, a tek kad padne kiša, pa nije bilo srećnije dece od nas nekoliko u ulici kada krenemo da gacamo po lokvama blata. Ulipamo se kao prasad, pa kod bake koja napravi sveže fanke i donese hladnu jupiku da popijemo. E to su bili dani....
balfasz Odgovori
750m u jednom pravcu i istim putem se vracaju i nazad... to je 1500, ne?
Dama Odgovori
@Devojcica, glupjeg komentara nisam procitala, pozdrav iz ulice Ferenci Ibolje
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.