Komentara: 6
Pregleda: 6334

"Ukusi tradicije": Od Lemeškog kulena do pekmeza od šipka

28.09.2013. u 10:44h
Izvor: SuMedija
Juče popodne je na Promenadi u Mesnoj zajednici “Prozivka” počeo Jesenji vašar “Ukusi tradicije”. Na više od trideset štandova okupili su se proizvođači domaće hrane, rukotovorina i proizvoda starih zanata, prvestveno iz Subotice i regiona, a u dućanu domaće hrane Udruženja “Ukusi tradicije” mogu se naći i pekmez od šipka i šljiva iz Blaca i ajvar iz Kraljeva.
"Ukusi tradicije": Od Lemeškog kulena do pekmeza od šipka

Među proizvođačima domaće hrane pažnju privlače dve tezge-kućice Udruženja “Lemesški kulen”, na kojima se uz njihov vodeći proizvod nude i domaće kobasice, slanina, šunka, hurka, švargla i čvarci. U neposrednoj blizini se mogu naći i domaći sirevi porodice Stokuća iz Sombora, štrudle sa makom i orasima iz Čuruga, pekmezi od jagoda sa nekoliko ukusa Plantaže Vidaković iz Tavankuta …

Za ljubitelje gastronomije tu je i Mesara “Bata Kole”, koja će uz jela sa roštilja nudi i nekoliko svojih kuvanih specijaliteta, a za poslastice brinu Zanatska radnja “Šoma” koja priprema kurtoš kolače i poslastičari Salona “Dobak” sa tradicionalnim slatkišima.

U kulturno-zabavnom programu Jesenjeg vašara “Ukusi tradicije”, nastupiće članovi Omladinskog kulturno-umetničkog društva “Mladost” koji će se posetiocima ove manifestacije predstaviti sa delom programa koji su izveli na nedavno održanom međunarodnom umetničkom koreografskom festivalu plesa u Belorusiji, odakle su se vratili sa nagradom za najbolju koreografiju.

Nastup OKUD-a “Mladost”, na Promenadi ispred Sportsko-rekreativnog centra “Prozivka”, predviđen je u subotu, 28. septembra  u 17 časova. Na programu su Bačko-šokačke, Ukrajinske i Šopske igre.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 6334
Povezane teme

prozivka

sajam ukusi tradicije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.