Komentara: 11
Pregleda: 4433

Uklonjena još dva oronula objekta u Vikend naselju

05.07.2023. u 13:29h
Izvor: Subotica.com
Nakon što je krajem prošlog meseca, uklanjanjem trinaest oronulih objekata, okončana prva faza radova, preduzeće "Park Palić" nastavlja sa realizacijom projekta uređenja Vikend naselja, te se intenzivno radi na pronalaženju načina i rešenja za uklanjanje ruševnih objekata koji su u vlasništvu privatnih ili pravnih lica. Prethodne nedelje uklonjena su dva takva objekta.
Uklonjena još dva oronula objekta u Vikend naselju

Polazeći od činjenice da je uređenje Vikend naselja od zajedničkog interesa za vlasnike objekata, kao i za turistički potencijal Palića, održan je veliki broj sastanaka i konsultacija sa predstavnicima preduzeća ili njihovim pravnim naslednicima sa ciljem pronalaženja najučinkovitijih rešenja.

Kao rezultat prepoznavanja zajedničkog cilja - da Vikend naselje na Paliću od neuređene, oronule i nepristupačne urbanističke celine ponovo postane funkcionalan i atraktivan deo Palića, vlasnici pojedinih objekata već su krenuli u realizaciju dogovorenih aktivnosti - objašnjavaju iz preduzeća "Park Palić" - Uvažavajući značaj ovog objekta, preduzeće "Adam šped" je, u skladu sa postignutim dogovorom, prošle nedelje o svom trošku već uklonilo dva objekta na svojim parcelama uz samo šetalište, a u toku je procedura za dobijanje potrebnih dozvola za uklanjanje trećeg, na samom ulazu u Vikend naselje.

Uklonjena još dva oronula objekta u Vikend naseljuUklonjena još dva oronula objekta u Vikend naseljuNadležni očekuju da će i druga preduzeća koja u svom vlasništvu imaju objekte za rušenje ili sanaciju pružiti svoj doprinos u skladu sa Planom detaljne regulacije za Vikend naselje i projektom uređenja ovog dela Palića.

Iz preduzeća "Park Palić" još jednom pozivaju vlasnike nelegalizovanih objekata, kao i vlasnike zapuštenih objekata, odnosno onih koji su u ruševnom stanju da im se obrate kako bi se pronašla adekvatna i zakonski utemeljena rešenja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 22 časova
Komentara: 11
Pregleda: 4433
Povezane teme

Park Palić

vikend naselje

uređenje palića

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.