Komentara: 2
Pregleda: 2972

Uklanjanje lišća sa ulica

21.10.2013. u 16:06h
Izvor: RTV Yueco
Ekipe JKP “Čistoća i zelenilo” ovih dana rade pojačanim intenzitetom na čišćenju lišća sa ulica. Iako se lišće čisti u tri smene, što podrzumeva i noću, veliki broj listopadnih drveća, otežava posao radnicima. Prikupljeno lišće mogli bi da se preradi u kompost, ali bi za to trebalo izdvojiti mnogo finansijskih sredstva kojih za sada nema. Zato se lišće odnosi na gradsku deponiju gde truli prirodnim putem.
Uklanjanje lišća sa ulica

Malo je onih Subotičana koji ne uživaju u žuto zelenim nijansama grada, pogotovo ukoliko imamo mihiljsko leto, kao što je sada. Ipak, zarad bolje prohodnosti, kako pešaka, tako i vozača, lišće mora da se uklanja sa kolovoza i trotoara.

Više od 10 pojačanih ekipa Čistoće radi na uklanjanju lišća sa ulica. Iako se na trenutke čini da je posao uzaludan, jer u vreme dok se ulica čisti od lišća, drugo na zemlju pada, posao i tek kako ima efekta. Ovo je mesec kada ekipe koje rade na uklanjanju lišća rade u tri smene.

Od sakupljenog lišća bi mogao da se pravi kompost koji služi za đubrenje zemlje, međutim Grad ne poseduje pogon koji bi odvajao lišće od smeća i na taj način pravio čist kompost, zbog čega se lišće odnosi na gradsku deponiju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2972
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.