Komentara: 3
Pregleda: 14168

Ukinut pritvor Milošu i Branku Srdiću

05.01.2009. u 22:59h
<p>Odlukom krivičnog veća Op&scaron;tinskog suda u Subotici ukinut je pritvor okrivljenima Milo&scaron;u i Branku Srdiću, protiv kojih je Op&scaron;tinsko javno tužila&scaron;tvo u Subotici 12. novembra pro&scaron;le godine podiglo optužnicu zbog nano&scaron;enja te&scaron;kih telesnih povreda o&scaron;tećenima G.Ž. i B.S. te zbog nasilničkog pona&scaron;anja.</p>
Ukinut pritvor Milošu i Branku Srdiću

Imenovani su ova krivična dela izvršili u grupi sa okrivljenima Milanom Stojanovićem i Antunom Štampalijom. 13. novembra krivično veće Opštinskog suda u Subotici je okrivljenima produžilo pritvor jer su utvrđene okolnosti ukazivale da će ponoviti krivična dela za koja se terete. Protiv okrivljenih je pred Opštinskim sudom u Subotici i Bačkoj Topoli u toku više postupaka zbog sličnih ili istovrsnih krivičnih dela protiv života i tela i javnog reda i mira.

Nejasno je šta se promenilo u periodu od 13.11.2008. godine kada je okrivljenima produžen pritvor,do 31.12.2008.godine kada ime je ukinut a što ukazuje da su se okrivljeni toliko popravili da više ne postoji opasnost da će ponoviti krivična dela. U rešenju Opštinskog suda u Subotici kojim se puštaju iz pritvora navodi se da će novim merama zabrane napuštanja boravišta, zabrane posećivanja lokala gde su okrivljeni radili kao obezbeđenje i gde su kruvična dela i izvršena,i zabrane prilaska oštećenima i svedocima biti ostvaren uticaj na okrivljene da više ne vrše krivična dela.

Ceneći okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno,na javnom mestu,pred velikim brojem građana, stepen krivične odgovornosti okrivljenih i nastupele posledice, a oštećeni G.Ž. je prilikom izvršenja krivičnog dela više puta gubio svest usled prekida disanja,te mu je bio ugrožen i život, ovakva odluka krivičnog veća Opštinskog suda u Subotici je sa aspekta javnog tužilaštva krajnje neprihvatljiva, te će protiv iste Okružnom sudu u Subotici biti u zakonskom roku izjavljena žalba. O odluci žalbenog veća Okružnog suda u Subotici javnost će biti blagovremeno obaveštena, stoji u saopštenju koje je potpisala zamenica Okružnog javnog tužioca Valentina Brdar.

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 14168
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.