Komentara: 5
Pregleda: 4765

Uhvaćeno 50 ilegalnih imigranata na srpsko-mađarskoj granici

18.02.2013. u 19:09h
Izvor: RTV Yueco
Tokom noći između petka i subote blizu srpsko-mađarske državne granice u području Segedina zabeleženo je 36 ilegalnih prelaza granice, u kojima je uhapšeno 50 osoba - objavila je Policijska uprava županije Čongrad u subotu.
Uhvaćeno 50 ilegalnih imigranata na srpsko-mađarskoj granici

Prema izveštaju agencije MTI, koji prenosi portal „Vojvodina danas“, granična patrola u petak uveče uočila je jednu grupu od pet članova u autobuskom stajalištu u Morahalomu, i nakon kontrole ličnih podataka ubrzo se ispostavilo da je reč o Pakistancima, koji su ne mnogo ranije ilegalno prešli mađarsko-srpsku granicu.

Skoro u isto vreme na periferiji mesta uhvaćeno je još šest Pakistanaca, a tokom noći u dve grupe još osam ilegalaca, takođe iz Pakistana. Nakon nekoliko sati u području graničnog prelaza Horgoš - Reske privedeno je pet državljana Maroka, a nakon toga dva ilegalca sa Kosova. Rano ujutro mađarska policija je uhvatila još dvojicu iz Maroka, jednog ilegalca iz Alžira i jednog iz Sirije, a pored regionalnog puta E55 još šest Avganistanaca.

Dok su ove akcije trajale na mađarskoj strani državne granice, na srpskoj strani pripadnici granične policije Srbije uhvatili su17 ilegalaca, koji su takođe pokušavali da pređu granicu prema Mađarskoj.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 4765
Povezane teme

ilegalni migranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.