Komentara: 1
Pregleda: 5703

Uhapšeno sedmoro kriminalaca iz Srbije osumnjičenih za pokušaj ubistva na Kipru

31.05.2012. u 23:20h
Izvor: Blic
Pripadnici policije uhapsili su sedmočlanu kriminalnu grupu iz Srbije osumnjičenu za pokušaj ubistva državljanina Rusije na Kipru prošle godine, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
Uhapšeno sedmoro kriminalaca iz Srbije osumnjičenih za pokušaj ubistva na Kipru

Kako je saopšteno, ta kriminalna grupa je 30. maja 2011. godine na Kipru pokušala ubistvo ruskog državljanina, tako što su daljinskim putem aktivirali prethodno postavljenu eksplozivnu napravu.

Uhapšeni su R. P. (57) iz Kelebije, Ž. T. (56) iz Novog Sada, R. M. (46) iz Topole, P. Đ. (45) iz Subotice, G. R. (59) iz Sombora, i Beograđani D. O. (60) i J. R. (57).

Kako prenosi "Blic", oni su osumnjičeni za pokušaje teških ubistava, zločinačko udruživanje, razbojništva, izrađivanje i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U saopštenju se navodi da su meta napada te kriminalne grupe bili autoprevoznici koji su prevozili vrednu robu iz Srbije za Rusiju, preko Rumunije i Ukrajine.

Prilikom pretresa stanova, kuća i ostalih prostorija osumnjičenih, nađene su ručne bombe, automatska puška, pištolj, municija, specijalizovane naprave za daljinsko upravljanje za onemogućavanje motornih vozila.

Akciju hapšenja izveli su pripadnici beogradske policije, Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i više policijskih uprava na teritoriji Srbije i Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Izvor: Beta

Izvor: Blic
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5703
Povezane teme

hapšenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.