• Pregleda: 27609

Uhapšena veća grupa krijumčara migranata

Uhapšena veća grupa krijumčara migranata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečne istrage usmerene na otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumčarenjem ljudi, danas su na području Subotice, Inđije, Bačkog Gradišta i Kuršumlije, uhapsili organizatore i članove organizovane kriminalne grupe, koja je u periodu od februara do juna 2016. godine, na područje Mađarske i Austrije prokrijumčarila više desetina ilegalnih migranata

Uhapšeni su: M. Đ. (1986), R. I. (1991), N. P. (1987), V. V. (1978), M. P. (1965), D. Š. (1996), V. M. (1984) i M. A. (1984).

Sumnja se da je organizovana kriminalna grupa, koju su predvodili M. Đ. i R. I,  ilegalne migrante pronalazila na teritoriji Subotice i Palića, a potom je organizovala njihov ilegalan prelazak državne granice u reonu mesta Bajmok. Sa područja Mađarske ilegalne migrante su preuzimali državljani Srbije, koji su ih unapred pripremljenim putničkim vozilima iz Mađarske prevozili do Austrije.

Imovinska korist koju je ostvarivala organizovana kriminalna grupa kretala se u iznosu od 1.100 do 1.200 evra po ilegalnom migrantu.

Značajan doprinos u prikupljanju dokaza protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe omogućila je saradnja sa policijskim službenicima Mađarske, kao i razmena podataka i koordinacija od strane SELEK centra iz Bukurešta.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
w Odgovori
ova drzava radi pa ubija!
panonski čamac Odgovori
Da li to znači da su oštetili onu ogradu?
suboticanka Odgovori
Zasto ih hapse kad ih kasnije posle istraznog pustaju?Da li ce nekada osvanuti naslov vezan za uhapsene u kome ce tacno biti podataka sa punim imenom,prezimenom,slikom i konacnom presudom vezanom za zatvorsku kaznu da nas obavestite ko je na koliko osudjen?! Ovaj suboticki rijaliti nas ne zanima gde s eobmanjuje narod a niko ne robija za nedlo koje je pocinio,eno ih i dalje taksiraju,drze motele i sepure s epo gradu!
forest gamp Odgovori
More gde su pare ? Sta se sa paaaarama desava?
forest gamp Odgovori
Ako se samo hapsi pa posle pusta to nema nikakvi efekat. Neki poznati "Turisticki" ugostitelji su na ovim poslovima zaradili zaradili sada vec " Legalne" objekte.
User Odgovori
A da nije M. P. s. u k. sa V. M. pa p. n. k. d. d.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.