• Pregleda: 8120

Uhapšena kriminalna grupa zbog krijumčarenja ljudi

Uhapšena kriminalna grupa zbog krijumčarenja ljudi

Nakon višemesečne međunarodne istrage usmerene na sprečavanje krijumčarenja ljudi, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), u saradnji sa policijskim službenicima iz Beograda i Subotice, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su osam osoba na teritoriji Beograda i Subotice.

Ova organizovana kriminalna grupa sumnjiči se da je od prve polovine septembra do druge polovine novembra 2017. godine organizovala prebacivanje preko državne granice između Srbije i Mađarske više od 100 ilegalnih migranata, kojima su potom omogućili nedozvoljeni tranzit do Austrije.

Uhapšeni su Ž. J. (1981), B. A. (1978), B. S. (1973), S. A. (1982), A. R. (1992) i T. M. (1985), svi iz Beograda, kao i dvojica državljana Pakistana P. S. (1992) i M. M. (1985).

Organizovana kriminalna grupa, koju su predvodili Ž. J. i B. A. osumnjičena je da je obezbedila za ilegalne migrante, koji su na nedozvoljen način ušli na teritoriju Srbije, prihvat u Beogradu i to preko uhapšenih državljana Pakistana, a zatim su organizovali njihov prevoz do granice sa Republikom Mađarskom.

Nakon nedozvoljenog prelaska u Mađarsku ova grupa je organizovala migrantima i tranzit automobilima preko teritorije Mađarske sve do Austrije.

Osnovano se sumnja da se imovinska korist koju su ostvarili članovi organizovane kriminalne grupe, za izvršen tranzit 108 migranata, kretala oko 600 evra po jednom migrantu.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
O Cemu pricate Odgovori
..."kriminalna grupa sumnjiči se da je od prve polovine septembra do druge polovine novembra 2017. godine organizovala prebacivanje"... a to što je tek 7.novembar, nema veze.. bitno je da su oni organizovali do druge polovine novembra...
Goran Odgovori
Po 3000 za gospodu :D
Srbin Odgovori
Evo dokaza,da sam bio u pravu,na jučerašnji komentar,da su gospoda Ivanisević i Milimir,krivi za dovođenje migranata na prostor Subotice,ali je važno "pljuvati"ne istomisljenike ili pak prebaciti krivicu na nekoga drugog,valjda je tako lakše.
Robert Odgovori
Molim da objasne kako su migranti prešli mađarsku žicu...
Rajko
Nema zice duz cele granice,tako da znas.
panonski čamac
Uz pomoć burgije. One novčane. Znaš da takva buši rupu gde treba.
robes
nemaš svuda žice druže
Milutin
Kupe na buvljaku aluminijumske merdevine i sa njima prelaze ogradu smesno ali istinito .Suboticka policija samo da nadgleda prenocista oko buvljaka mogla bi da resi stotine slucajeva .
Sad
@Milutin
Možda drvene merdevine, aluminijumske provode struju, a Mađari su navodno pustili struju u ogradu.
A možda si ipak u pravu, ipak su metalne merdevine bolje za ovu namenu.
Sa aluminijumskim merdevinama može da se napravi kratak spoj, uzemlje oni ogradu, pa Mađarima izbaci osigurač zbog velike struje kratkog spoja ili im izbaci FID sklopka, pa čitava granica ostane u mraku i onda migranti navale da trče kao ludi, niko ih više ne može uhvatiti po gom mrklom mraku.
Sad Odgovori
nije mi jasno, naši " humanitarci" pomažu migrantima da što lakše i bezbolnije prežive ove migrantske dane dok ne stignu do svog sanjanog cilja, izgradili su oni čak i prihvatilište za migrante da imaju gde da se okupaju, ugreju, najedu, a ova kriminalna banda im ISTO POMAŽE da što brže i lakše stignu do svog cilja, a zbog svoje HUMANITARNE delatnosti oni bivaju uhapšeni.
Da li neko može ovo da mi objasni u čemu je fazon???
Pohovana šnicla
Može. Ovo prvo što si naveo je legalno, a ono drugo ilegalno. Eto ti u čemu je fora, nema na čemu :)
saša
Uf što ti je pitanje !!!!!!!
Rajko
Pa nasi humanitarci debelo naplacuju angazovanje u raznim radnim grupama po tom pitanju (Dzej i ovaj izbacivac) tako da im dobro dodje ova guzva oko migranata,takodje i lokalnoj samoupravi.Dobijaju lovu od raznoraznih organizacija i svima dobro.
C
Za ono dobiju %, a kad ovi odrade onda ne. Sve jasno?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.