Komentara: 4
Pregleda: 9505

Uhapšena grupa sa 6 kilograma „skanka"

21.01.2012. u 03:34h
Izvor: Dnevnik Online
Uhapšena grupa sa 6 kilograma „skanka"

Sat i po nakon ponoći na sremskom ulazu u Novi Sad kod Mišeluka inspektori grupe za suzbijanje trgovine narkotika presreli su automobil „sitroen C-5„ vrbaskih registarskih oznaka, preprečili mu put i potpuno ga blokirali i tom prilikom uhapsili Bogdana K. (1943) iz Subotice i Dragana Ć. (1953) s Cetinja.

U zajedničkoj akciji novosadske i subotičke kriminalističke policije, Bezbednosno-informativne agencije i Žandarmerije, prekjuče, u ranim jutarnjim satima, uhapšena je petočlna organizovana kriminalna grupa kojoj se pripisuje da se duže vreme preko mreže narkodilera bavila prodajom modifikovane marihuane „skank” iz Albanije na vojvođanskom tržištu (području Novog Sada, Subotice, Feketića i Lovćenca), saznaje „Dnevnik” nezvanično iz pouzdanih izvora.

Naime, sat i po nakon ponoći na sremskom ulazu u Novi Sad kod Mišeluka inspektori grupe za suzbijanje trgovine narkotika presreli su automobil „sitroen C-5„ vrbaskih registarskih oznaka, preprečili mu put i potpuno ga blokirali i tom prilikom uhapsili Bogdana K. (1943) iz Subotice i Dragana Ć. (1953) s Cetinja. U automobilu je tom prilikom, u specijalnim bunkerima u zadnjem sedištu i prednjem delu vozila, pronađeno pet paketa „skanka” s oko 5.700 grama pomenute droge.

U istovremenoj akciji, u Subotici je uhapšen Veselin M. (1958) s prebivalištem u Subotici, kome se stavlja na teret da je organizator ove kriminalne grupe. Navodno, svi okrivljeni su rodom s Cetinja.

Paralelno s ovim lišenjima slobode, pripadnici Žandarmerije i novosadske kriminalističke policije nasilno su upali u jedan iznajmljeni stan na Subotičkom bulevaru, gde su uhapsili Filipa I. (1987) iz Feketića i Nikolu K. (1984) iz Lovćenca, inače policajca policijske ispostave u Malom Iđošu.

U stanu na Subotičkom bulevaru u Novom Sadu, gde su lišena slobode dvojica pomenutih osumnjičenih, zatečene su još dve osobe koje su nakon provere puštene na slobodu.

Ova akcija je trajala više meseci.

Policija smatra da bi se osumnjičenima eventualno mogao pridružiti još jedan osumnjičeni koji trenutno nije dostupan. Radi se o Miroslavu T. (1980) iz Feketića. Naime, istražnim organima bi značilo da ovog mladića saslušaju u vezi s pomenutim slučajem. Nije isključeno da je ova osoba u bekstvu, saznaje naš list nezvanično.

Petorica okrivljenih su juče posle podne s krivičnom prijavom za neovlašćeno stavljanje u promet opojnih droga privedeni istražnom sudiji novosadskog Višeg suda Tatjani Đurašković koja im je posle saslušanja odredila pritvor do mesec dana.

M. Vujačić

Izvor: Dnevnik Online
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 9505
Povezane teme

narkodileri

prodaja droge

organizovani kriminal

skank

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.