Komentara: 15
Pregleda: 13662

Uhapšen subotički doktor zbog primanja mita

17.12.2009. u 01:16h
Izvor: Blic
<p>Doktor Fathi Hami (49), specijalista ginekologije i aku&scaron;erstva, uhap&scaron;en je juče pre podne pred pacijentima i kolegama na Ginekolo&scaron;kom odeljenju subotičke bolnice zbog sumnje da je od jedne porodilje i njenog supruga tražio mito od 200 evra da bi joj skinuo konce.</p>
Uhapšen subotički doktor zbog primanja mita

Lisice su mu stavljene nakon što je od supruga porodilje preuzeo novčanice koje su ranije obeležili policija i tužilac.

Policija ga tereti da je od 6. do 15. decembra zahtevao i dobio traženi novac od porodice porodilje da bi joj skinuo konce iako je bio u obavezi da joj to ukloni.

U Opštoj bolnici u Subotici potvrđeno je da je bilo hapšenja, ali niko od nadležnih u ovoj ustanovi juče nije želeo da komentariše slučaj.
- U prepodnevnoj smeni je na naše odeljenje došlo pet policijskih inspektora, koji su dr Hamiju pred osobljem i pacijentima stavili lisice i odveli ga, bez previše priče. Svi su bili zatečeni. Tek kasnije smo čuli za šta je osumnjičen - istakao je jedan od zaposlenih u subotičkoj bolnici koji je prisustvovao hapšenju.

Prema informacijama „Blica", suprug porodilje, koja je iz malog mesta u blizini Subotice, nakon što je čuo zahtev ginekologa Hamija, obratio se Okružnom tužilaštvu i naveo da je pomenuti doktor tražio novac za redovne bolničke usluge. Po nalogu tužioca, policija je obeležila novčanice i dala ih suprugu porodilje, koje je on predao doktoru. Odmah nakon toga ginekolog je uhapšen.
- Priče da ginekolog Fathi traži mito za usluge koje je kao lekar u obavezi da pruži i ranije su stizale do nas. Međutim, ni Subotičanke, ni njihove porodice, nisu se usuđivale da to prijave. Tek ova pacijentkinja i njen suprug o traženju mita obavestili su policiju i tužilaštvo, pa smo ginekologa uhvatili na delu - kaže sagovornik „Blica" iz MUP-a.

Ginekolog Fathi Hami rođen je u Siriji, a u Srbiju je došao pre više od 20 godina kako bi u Novom Sadu studirao medicinu. Specijalizirao je ginekologiju i akušerstvo. Po završetku specijalizacije došao je u Suboticu, gde se zaposlio u bolnici.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 14 godina i 4 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 13662
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.